REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Ελλάδα , Τουρκία 13 Αυγούστου 2020

Ελληνοτουρκικά: Fake news οι ζημιές στη φρεγάτα Λήμνος που παρακολουθεί το Oruc Reis

Ελληνοτουρκικά: Fake news οι ζημιές στη φρεγάτα Λήμνος που παρακολουθεί το Oruc Reis

Μάκης Πολλάτος

Δείτε τη φωτογραφία από τη συμμετοχή της φρεγάτας με τον κωδικό F-451 στα σημερινά γυμνάσια με πλοία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού νότια του Καστελλόριζου

Ούτε… γρατζουνιά δεν έπαθε η φρεγάτα «Λήμνος», το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχει στη μεγάλη επιχείρηση παρακολούθησης και καταγραφής των κινήσεων του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο. Δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου ανακάλυψαν εκτεταμένες ζημιές στην ελληνική φρεγάτα έπειτα από σύγκρουσή της με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis που είναι ένα από τα τουρκικά πλοία που μετέχουν στον στολίσκο συνοδείας του τουρκικού ερευνητικού πλοίου.

Η φωτογραφία που δημιοσιεύει το protothema.gr είναι από την συμμετοχή της φρεγάτας Λήμνος στη σημερινή ελληνογαλλική αεροναυτική άσκηση που έγινε στα ανοιχτά του Καστελόριζου, στην περιοχή που έχουν δεσμεύει με παράνομη Navtex οι Τούρκοι για σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis.

Όπως μπορεί να διαπιστωθεί από τη φωτογραφία, η πλώρη και όλο το πρωραίο τμήμα της φρεγάτας Λήμνος είναι ανέπαφα, χωρίς ζημιές ή άλλες αβαρίες. Κι ας διαδίδουν κάποιες τουρκικές ιστοσελίδες ή social media ότι η ελληνική φρεγάτα Λήμνος έπαθε τόσο σοβαρές ζημιές που σχεδόν δεν είναι αξιόπλοη. Η σημερινή φωτογραφία αποδεικνύει για άλλη μια φορά την τουρκική προπαγανδιστική προσπάθεια, πρώτος στόχος της οποίας είναι η δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας.

Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube