Weather Icon

Ελληνοτουρκικά: 18η ημέρα παρουσίας του Oruc Reis σε ελληνική υφαλοκρηπίδα

Ελληνοτουρκικά: 18η ημέρα παρουσίας του Oruc Reis σε ελληνική υφαλοκρηπίδα

Από την Τρίτη διεξάγονται παράλληλα αεροναυτικά γυμνάσια στην ανατολική Μεσόγειο τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον τουρκικό στόλο

Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά περιπλέκεται μέρα με την ημέρα και θυμίζει προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου. Επί του πεδίου, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις έρευνες με το Oruc Reis και τον στολίσκο των βοηθητικών και πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν. Παραμένει άγνωστο αν αυτές οι έρευνες θα περατωθούν σήμερα τα μεσάνυχτα, όπως αναφέρεται στην παράνομη τουρκική Navtex της 23ης Αυγούστου ή η Τουρκία θα επιλέξει εντός της σημερινής ημέρας νέα επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας των σεισμικών ερευνών ή αναβάθμισή τους με προσπάθεια διεξαγωγής ερευνών και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές.

Παράλληλα με τον πλου του Oruc Reis, από την Τρίτη διεξάγονται παράλληλα αεροναυτικά γυμνάσια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον τουρκικό στόλο.

Η φρεγάτα Αιγαίον μετείχε σε κοινή άσκηση τη Δευτέρα με το αμερικανικό αντιτορπιλικό Winston Chβurchill, το οποίο την Τετάρτη μετείχε σε κοινά γυμνάσια με τις τουρκικές φρεγάτες Barbβaros και Burgazada! Κάτι αντίστοιχο έγινε και με το ιταλικό πολεμικό πλοίο Luigi Durand de la Penne το οποίο την Τρίτη μετείχε σε γυμνάσια με τουρκικές φρεγάτες και το τρέχον τριήμερο μέχρι αύριο Παρασκευή λαμβάνει μέρος σε κοινά αεροναυτικά γυμνάσια με ελληνικές φρεγάτες, γαλλικά πολεμικά πλοία και κυπριακές μονάδες.

Η κατάσταση στο πεδίο της στρατιωτικής συνεργασίας αποτυπώνει την δυσεπίλητη εξίσωση, και δείχνει παράλληλα ότι ορισμένες χώρες μοιάζουν να τηρούν πολιτική ίσων αποστάσεων επιδιώκοντας να εξευμενίσουν την τουρκική πλευρά ή και να δοκιμάσουν τη διάθεση της Αθήνας και της Άγκυρας για αποκλιμάκωση της έντασης.

Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube