REAL TIME |

Weather Icon
Λίβανος , Μέση Ανατολή 11 Αυγούστου 2020

Ελληνίδα δημοσιογράφος από Λίβανο: Τι φοβάται ο λαός μετά την έκρηξη

Ελληνίδα δημοσιογράφος από Λίβανο: Τι φοβάται ο λαός μετά την έκρηξη

Μετά τις οργισμένες διαδηλώσεις και τα γεγονότα που ακολούθησαν από την μοιραία 4η Αυγούστου 2020, όταν σημειώθηκε η φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη η παραίτηση του Χασάν Ντιάμπ.

«Έγκλημα της ενδημικής διαφθοράς που ξεπερνά το ίδιο το κράτος» την χαρακτήρισε ο απελθών πρωθυπουργός του Λιβάνου, στο διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωσε ότι παραιτείται -αφού είχε προηγηθεί η παραίτηση των υπουργών Περιβάλλοντος, Νταμιανός Καττάρ, Πληροφοριών, Μανάλ Αμπντέλ Σαμάντ και Δικαιοσύνης, Μαρί Κλωντ Ναζμ, αλλά και ορισμένων βουλευτών- τονίζοντας ότι αποφάσισε «από δω και πέρα να πολεμήσει δίπλα στο λαό».

Τουλάχιστον 135 οι νεκροί, τους 5.000 ξεπερνούν οι τραυματίες και οι ζημιές ανέρχονται ήδη σε 10 με 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που οι κάτοικοι της πολύπαθης χώρας είδαν τη ζωή τους να σωριάζεται στα συντρίμμια μαζί με τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Κι όμως, δεν σκύβουν το κεφάλι και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να φτιάξουν τα πάντα από την αρχή.

Μία Ελληνίδα δημοσιογράφος, η Λαμπρινή Θωμά, περπατάει ανάμεσα στα χαλάσματα, αφουγκράζεται τον παλμό της Βηρυτού και καταγράφει για το Thepressproject, εικόνες που δεν σβήνουν ποτέ. Κάπου εκεί, ενδιάμεσα, ξεκλέβει λίγο χρόνο από το ρεπορτάζ και μιλάει στο naftemporiki.gr για όλα όσα αντικρίζει από τη στιγμή που το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη γη του Λιβάνου…

Διαβάστε τη συνέντευξη στο naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube