Weather Icon

Ελλάδα- Κύπρος: Συντονισμός για μέτρα κατά της τουρκικής επεκτατικότητας

Ελλάδα- Κύπρος: Συντονισμός για μέτρα κατά της τουρκικής επεκτατικότητας

Για την κατάσταση που επικρατεί στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδας, μετά τις τελευταίες τουρκικές έκνομες ενέργειες ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους το απόγευμα της Τρίτης. Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.).

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος αναφέρει ότι κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την κατάσταση που επικρατεί στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδας, μετά τις τελευταίες τουρκικές έκνομες ενέργειες, καθώς επίσης και για τις διάφορες επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες κρατών και Κυβερνήσεων, για παρεμπόδιση των τουρκικών παραβατικών ενεργειών που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας».

Προσθέτει ότι κατά τη συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας «υπήρξε συντονισμός των δύο ηγετών για τα περαιτέρω μέτρα που πρέπει να ληφθούν για αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικότητας, και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή».

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.) στην Αθήνα αυτή τη στιγμή, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η ελληνική στρατιωτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιείται προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube