Weather Icon

Εμπλοκή του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν σε υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων! Εκρηκτική η κατάσταση στο Νότιο Καύκασο

Εμπλοκή του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν σε υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων! Εκρηκτική η κατάσταση στο Νότιο Καύκασο

Τα ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν πανηγυρίζουν για το διορισμό του Ρίτσαρντ Μουρ ως επικεφαλής της Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών MI6. Ο κ.Μουρ ήταν Πρέσβης της Βρετανίας στην Τουρκία (2014-17). Σύμφωνα με φήμες που προέρχονται από το Αζερμπαϊτζάν, είναι φίλος του Τούρκου Προέδρο,υ Ερντογάν, έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία και βοήθησε τη Βρετανία να εμπεδώσει τον ρόλο της Τουρκίας στον Καύκασο. Σύμφωνα με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί, ο Μουρ είναι γνωστός στην ελίτ του Αζερμπαϊτζάν.

Είναι κατανοητή η αιτία του ενθουσιασμού του Μπακού. Μόλις πριν από δύο ή τρεις μήνες, οι βρετανικές υπηρεσίες ξεκίνησαν έρευνα για μια άλλη υπόθεση «ξεπλύματος χρημάτων», στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της ελίτ του Αζερμπαϊτζάν. Το 2017, ο βρετανικός τύπος ανέφερε, ότι οι Αλίεφ μέσω ψεύτικων βρετανικών εταιρειών «ξέπλυνε» περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το όνομα του Αλίεφ σχετίζεται επίσης με τα «Panama Papers» (περισσότερα από 11 εκατομμύρια αρχεία διέρρευσαν στον Τύπο, αποκαλύπτοντας τις μεθόδους μέσω των οποίων οι ισχυροί του κόσμου τούτου χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες τους γνωστούς υπεράκτιους «φορολογικούς παραδείσους» για τη μυστική διαχείριση αλλά και την απόκρυψη των περιουσιακών τους στοιχείων).

Ο Αλίεφ, ο οποίος εκείνον τον καιρό βρέθηκε στο στόχαστρο του βρετανικού Τύπου, τώρα θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος που διορίστηκε ως επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ο φίλος του Ερντογάν και της Τουρκίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube