Weather Icon
Γερμανία , ΝΑΤΟ , Τουρκία 31 Αυγούστου 2020

Εάν γίνει το λάθος… θα είναι πια αργά κ. Τραμπ και κυρία Μέρκελ για το ΝΑΤΟ

Εάν γίνει το λάθος… θα είναι πια αργά κ. Τραμπ και κυρία Μέρκελ για το ΝΑΤΟ

Τα πράγματα στην περιοχή του Καστελόριζου κυριαρχούνται από μία επικίνδυνη στασιμότητα. Από το τηλεφωνήματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα, δεν έχουμε παρατηρήσει καμία κινητικότητα. Ούτε στο «βαθύ» παρασκήνιο.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι πότε θα αρχίσουν, και αν αρχίσουν, ξανά οι προσπάθειες των ξένων για να αποτρέψουν τον Ταγίπ Ερντογάν να οδηγήσει σε σύγκρουση δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.

Όπως υποστηρίζουν διεθνείς αναλυτές, σε αυτή τη σύγκρουση θα μπορούσε να αναμειχθεί ακόμα μία χώρα-μέλος της Συμμαχίας. Ομιλούν προφανώς για τη Γαλλία, η οποία έχει λάβει τις αποφάσεις της.

Πρωτόγνωρα πράγματα, εξαιρετικά κρίσιμα και επικίνδυνα. Θα έλεγα ότι δικαιώνονται όσοι έλεγαν στους Αμερικανούς ότι ο Ταγίπ Ερντογάν παίζει το παιγνίδι της Ρωσίας. Διότι τα προβλήματα που δημιουργεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, εξυπηρετούν μόνο τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν και ας λέει η Μόσχα ότι δεν αναμειγνύεται στις υποθέσεις του ΝΑΤΟ.

Άλλωστε αφού δείχνει αυτές τις διαλυτικές τάσεις ο Ερντογάν σε ότι αφορά το ΝΑΤΟ γιατί να ασχοληθεί η Ρωσία. Η δουλειά της γίνεται χωρίς να κουνήσει το μικρό της δακτυλάκι…

Το θέμα έφτασε στο σημείο αυτό: Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η νότια πτέρυγα, και όχι μόνο, της Δυτικής Συμμαχίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

www.defencepoint.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube