Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ , Ισραήλ , Τουρκία 12 Αυγούστου 2020

Διπλωματική αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα: ΗΠΑ και Ισραήλ στο πλευρό της Ελλάδας

Διπλωματική αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα: ΗΠΑ και Ισραήλ στο πλευρό της Ελλάδας

Μπαράζ διπλωματικών εξελίξεων σημειώνονται, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Το αντίθετο, είναι φανερά ενισχυμένη στον δίκαιο αγώνα της να αποκρούσει την τουρκική επιθετικότητα. Το Ισραήλ τοποθετήθηκε ανοικτά και ξεκάθαρα υπέρ των ελληνικών θέσεων, επισημαίνοντας την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα. Επίσης, έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή επίκειται συνάντηση Νίκου Δένδια – Μάικ Πομπέο.

Η συνάντηση, την οποία ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη και οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή που οι τουρκικές προκλήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα συνεχίζονται.

Η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε διπλωματική αντεπίθεση κατά της τουρκικής προκλητικότητας σε όλα τα επίπεδα. Ήδη, ΗΠΑ και Ισραήλ τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας, γεγονός που δείχνει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα αποδίδουν.

Ισραήλ: Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη στην Ελλάδα

Την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της εξέφρασε το Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα, «το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της».

www.liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube