Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Κύπρος 27 Αυγούστου 2020

Δεύτερη ημέρα της τετραμερούς άσκησης «EUNOMIA 2020» νότια της Κύπρου

Δεύτερη ημέρα της τετραμερούς άσκησης «EUNOMIA 2020» νότια της Κύπρου

Το κυπριακό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη μεγάλη αεροναυτική άσκηση «EUNOMIA 2020» νότια της Κύπρου.

H  άσκηση διεξάγεται, από την Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, με τη συμμετοχή της Κύπρου, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Περιλαμβάνει, δε, μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων επιφανείας και αεροπορικών επιχειρήσεων, καθώς και ασκήσεις έρευνας και διάσωσης.

«Για να ενισχυθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας, αποφασίστηκε από τα τέσσερα ευρωπαϊκά Κράτη να ενισχύσουν τη ναυτική και αεροπορική τους παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τετραμερούς Συνεργασίας τους. Η εν λόγω Πρωτοβουλία αποσκοπεί στην κοινή επίγνωση κατάστασης, και καταδεικνύει τη  δέσμευση των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου στους Κανόνες Δικαίου ως μέρος της πολιτικής αποκλιμάκωσης της έντασης» ανέφερε, την Τετάρτη, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η  Τετραμερής Πρωτοβουλία θα συμβάλλει στην επίτευξη μιας ενισχυμένης συλλογικής ναυτικής και αεροπορικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, που θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, το διάλογο και στη συνεργασία.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube