REAL TIME |

Weather Icon
ΝΑΤΟ , Τουρκία 20 Αυγούστου 2020

DefenceNews: Πως η Τουρκία κατάφερε να ηγηθεί στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας παγκοσμίως

DefenceNews: Πως η Τουρκία κατάφερε να ηγηθεί στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας παγκοσμίως

Όταν στρατιωτικοί σε όλο τον κόσμο χρειάζονται θωρακισμένα οχήματα για να αντιμετωπίσουν τις αναδυόμενες απειλές, όπως αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές, συχνά κοιτάζουν προς την Τουρκία. Η αμυντική βιομηχανία στην Τουρκία έχει εξειδικευτεί σε θωρακισμένες πλατφόρμες 4×4, 6×6 και 8×8, παρακολουθούμενα οχήματα μάχης πεζικού, καθώς και κύριες δεξαμενές μάχης-οπλικά συστήματα που κατασκευάζονται από τοπικές ιδιωτικές εταιρείες όπως FNSS, Otokar, BMC και Nurol Makina. Εκτός από τη χρήση των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας, αυτά τα συστήματα εξάγονται σε ένα ευρύ φάσμα χρηστών παγκοσμίως. 8×8 PARS, 6×6 PARS, 6X6 ARMA; 4×4 COBRA, EJDER YALCIN, VURAN; Τα ALTAY MBT και KAPLAN Medium Tanks είναι τα πιο αξιοσημείωτα δείγματα προϊόντων της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας που διαπρέπουν στις παγκόσμιες αγορές.

Από τότε που εντάχθηκε στη Βόρεια Ατλαντική Συνθήκη Συμμαχία το 1952, η Τουρκία υπήρξε κρίσιμο μέλος του οργανισμού. Καθώς τα δυτικά έθνη προσπάθησαν να συγκρατήσουν την επέκταση του σοβιετικού κομμουνισμού, η προσθήκη της Τουρκίας έδωσε στη συμμαχία τη βάση στη Μέση Ανατολή. Τη δεκαετία του 1980, αρκετοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των οπλικών συστημάτων τους, ένα κίνημα στο οποίο η Τουρκία εντάχθηκε με ενθουσιασμό. Η χώρα προσπάθησε επίσης να αναπτύξει τη δική της ικανότητα παραγωγής όπλων για να μειώσει την εξάρτησή της από ξένους κατασκευαστές. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η επιτυχία της Τουρκίας ως προγραμματιστή οπλικών συστημάτων την οδήγησε να γίνει βασικός προμηθευτής σε όλο τον κόσμο. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία ξεκίνησε το ταξίδι της με άδεια παραγωγής τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ACV’s) και σήμερα έχει πρόσβαση σε πιο πολύπλοκα οχήματα και συστήματα όπως θωρακισμένα αμφίβια, αντιαρματικά οχήματα, μεσαία και κύρια δεξαμενή μάχης μαζί με ένα ευρύ φάσμα λύσεων πυργίσκου.

Η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα αποτελεί ενα βασικό στοιχείο της επιτυχίας της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία. Η ικανότητά της να εκμεταλλεύεται τις συνεισφορές της κρατικής και ιδιωτικής βιομηχανίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής της. Η διοίκηση της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) ιδρύθηκε το 1985, ακολουθούμενη από το Τουρκικό Ίδρυμα Ενόπλων Δυνάμεων (TAFF) το 1987. Γεννημένη από τη συγχώνευση πολλών παρόμοιων ιδρυμάτων, η TAFF κατέχει πλειοψηφικές μετοχές πολλών βασικών, ιδιωτικών αμυντικών εταιρειών στην Τουρκία:
  • ASELSAN, το οποίο ενσωματώνει και εκσυγχρονίζει επίγεια οπλικά συστήματα και C4ISR
  • ROKETSAN, η οποία παράγει τεχνολογίες για προωθημένα πυρομαχικά, καθοδηγούμενα πυρομαχικά, προηγμένα πυραυλικά συστήματα και βαλλιστικές λύσεις
  • HAVELSAN, η οποία παρέχει λογισμικό, προσομοιώσεις εκπαίδευσης και ολοκλήρωση συστήματος
  • ASPİLSAN και İŞBİR, τα οποία επικεντρώνονται σε συστήματα ισχύος και ενέργειας (όπως γεννήτριες και μπαταρίες) για εργασίες εδάφους
  • ΤURKISH AEROSPACE, το οποίο παρέχει λύσεις για την αεροπορία και το διάστημα
Επιπλέον, η MKEK, κατασκευάστρια όπλων και πυρομαχικών, και η ASFAT, η οποία περιλαμβάνει στρατιωτικά εργοστάσια, είναι και οι δύο συνδεδεμένες με το κράτος, αλλά μπορούν να ασκούν και δικές τους εμπορικές δραστηριότητες. Ιδρύθηκε από την SSB για σχεδιασμό και παραγωγή, ενώ η STM είναι απλώς μια άλλη κρίσιμη εταιρεία.
Άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν κάνει το όνομα τους στον τομέα των πυροβόλων όπλων περιλαμβάνουν: Kale, Sarsılmaz, Canik Arms και YDS. «Κατασκευάζουμε προϊόντα και υπηρεσίες για να καλύψουμε τις ανάγκες των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων με τον συντονισμό της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών», δήλωσε ο Naki Polat, πρόεδρος της SSI. «Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις απαιτούν προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν ανώτερες δυνατότητες».
Επιτυχίες κλειδιά και χερσαία συστήματα 
Η αξία των αυστηρών δοκιμών από τους Τούρκους αμυντικούς κατασκευαστές μπορεί να φανεί στην επιτυχία των συστημάτων εχθροπραξίας. Η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων αποσκοπεί στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων απειλών που παρατηρούνται στις επιχειρήσεις μάχης. Για παράδειγμα, για να αντιμετωπίσει ένοπλα φορτηγά που χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες, η Nurol Makina παρήγαγε την πλήρως θωρακισμένη πλατφόρμα όπλων NMS, ένα όχημα με ταχύτητα μεγαλύτερη από 140 km / h. Οι μηχανικοί έχουν επίσης ενσωματώσει την εμπειρία μάχης στο μοναδικό σχεδιασμό οχημάτων τους, όπως το σύστημα γρήγορης ανάπτυξης αμφίβιου υγρού διασταύρωσης (OTTER AAAB).
«Τα χερσαία συστήματα είναι ένας τομέας στον οποίο βλέπουμε την αξία των επενδύσεών μας με συγκεκριμένο τρόπο, όπου η εξάρτηση από το εξωτερικό ελαχιστοποιείται. Έχουμε δημιουργήσει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων», δήλωσε ο Ismail Demir, πρόεδρος της τουρκικής αρχής προμηθειών άμυνας (SSB). «Στη νέα γενιά κύριων δεξαμενών μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα τακτικών τροχών που μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές αποστολές, μη επανδρωμένα επίγεια οχήματα και άλλα χερσαία συστήματα που έχουμε αναπτύξει, οι απαιτήσεις και τα πρότυπα λειτουργίας του ΝΑΤΟ έχουν ληφθεί υπόψη από την αρχή των έργων. “
Παροχή άμυνας πέρα ​​από τα σύνορα της Τουρκίας
Με την επιτυχία της στην παραγωγή υψηλής ποιότητας οπλικών συστημάτων για το δικό της στρατό, η Τουρκία έχει προχωρήσει στην εξαγωγή οπλικών συστημάτων σε άλλες χώρες. Παρέχει συστήματα σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Άπω Ανατολής καθώς και στο ΝΑΤΟ. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία επικεντρώνεται όχι μόνο στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των μαχητών αλλά και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων για την ταχεία αντιμετώπιση αυτών των αναγκών. Με τις κοινές προσπάθειες παραγωγής και μεταφοράς τεχνολογίας στο Καζακστάν, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, τη Μαλαισία, τα ΗΑΕ, το Αζερμπαϊτζάν και την Ινδονησία · Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας έχει επίσης γίνει πάροχος τεχνολογίας σε διάφορες χώρες.
Τώρα, οι εταιρείες αναπτύσσουν συστήματα για την αντιμετώπιση μυριάδων σεναρίων μάχης, που κυμαίνονται από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας έως πολέμους σε σήραγγες μέσων κατευθυνόμενων αντιαρματικών όπλων και άμυνας. «Οι απειλές επόμενης γενιάς καθιστούν υποχρεωτική την ανάπτυξη λύσεων επόμενης γενιάς». είπε ο Ντέμιρ. «Όταν εξετάζουμε αυτές τις απειλές, βλέπουμε ότι το ενεργό σύστημα προστασίας είναι σημαντικό και εργαζόμαστε για να είμαστε ηγετική χώρα σε αυτόν τον τομέα. Προσπαθούμε επίσης να είμαστε πρωτοπόροι για ελαφριά, μεσαία και βαρέων κατηγοριών μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους όπου οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μπορεί όλο και περισσότερο να χρειάζονται στο μέλλον. “
Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
πηγή: www.defensenews.com

 

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube