Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 1 Αυγούστου 2020

Χειρουργικές μάσκες: η τεράστια απάτη

Χειρουργικές μάσκες: η τεράστια απάτη

Julien Michel

Η France Télévisions μας τίμησε πριν από λίγες ημέρες με θέμα τη τιμή της μάσκας στη Γαλλία. Για να το απεικονίσει, το δημόσιο κανάλι δημιούργησε μια εικόνα που παρουσιάζει τις γενικές τιμές πώλησης των μάσκες «στην Ευρώπη». Ο στόχος ήταν να πούμε ότι, φυσικά, είναι λίγο ακριβό στη Γαλλία, αλλά τελικά όχι πολύ περισσότερο από ό, τι είναι στην «Ευρώπη».

Βλέπουμε τα εξής: Γαλλία: 0,95 € ανά μάσκα, Γερμανία: 0,7 €, Μεγάλη Βρετανία: 0,78 €, Ισπανία 0,96 € και Ιταλία 0,5 €.
Ωστόσο, αρκεί να γνωρίζουμε πώς να κάνουμε λίγη έρευνα στο Google σε άλλες γλώσσες για να ανακαλύψουμε το μυστικό. Ας κάνουμε ένα απλό τεστ, με τη Ρουμανία, ένα άλλο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προμηθεύεται από την ίδια ακριβώς πηγή με όλους τους άλλους: στην Κίνα. (Επομένως, το επίπεδο φτώχειας της Ρουμανίας δεν επηρεάζει την τιμή που πληρώνει για τις μάσκες της …)
Ανακαλύπτουμε αμέσως στο eMag (το τοπικό «Amazon»), την τιμή πώλησης συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ των μασκών: 36,88 LEI για 50 μάσκες.

Λίγα μαθηματικά;
36,88 / 50 = 0,7376. Ας στρογγυλοποιήσουμε στα 0,74 LEI ανά μάσκα.
Επίσημη τιμή LEU κατά τη στιγμή της γραφής του άρθρου: 4,8321 LEU / 1 €.
Τιμή μάσκας συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ: 0,74 / 4,83 = 0,15 €
Δηλαδή τιμή για το κοινό!

Κάποιος μπορεί να νομίζει ότι μια τέτοια διαφορά προέρχεται από μια τεράστια διαφορά στον ΦΠΑ; Στη Γαλλία… 20%, στη Ρουμανία: 19%, ήτοι Γιάννης, Γιαννάκης.

Αγοράζουμε λοιπόν τις μάσκες στη Γαλλία σε τιμή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 6 ΦΟΡΕΣ την τιμή που πληρώνουν οι Ρουμάνοι. Ενώ οι μάσκες προέρχονται από την ίδια ακριβώς πηγή! Όταν πληρώνουμε για 50 μάσκες, ο ρουμάνος γείτονάς μας λαμβάνει 300 για την ίδια τιμή!
Όμορφη απάτη! Έτσι δεν είναι;

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
Πηγή: La Lettre Patriote
μέσω: http://www.profession-gendarme.com/masques-chirurgicaux-lenorme-arnaque/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube