Weather Icon

Μπορέλ σε γερμανίδα ΥΠΑΜ, Καρενμπάουερ: «Οι Τούρκοι είναι εκνευρισμένοι με τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου»

Μπορέλ σε γερμανίδα ΥΠΑΜ, Καρενμπάουερ: «Οι Τούρκοι είναι εκνευρισμένοι με τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου»

Ένα ανοιχτό μικρόφωνο έφερε στο φως της δημοσιότητας τον ενδιαφέροντα διάλογο μεταξύ του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και της γερμανίδας υπουργού Άμυνας, Άνεγκρετ Κράμπ-Κάρενμπαουερ, για τα ελληνοτουρκικά.

Ειδικότερα, στο περιθώριο της Άτυπης Σύνοδου των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, η ερωτηθείσα από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής πώς εξελίχθησαν οι επαφές με Αθήνα και Άγκυρα, η κ. Κάρενμπαουερ που δεν είχε αντιληφθεί ότι το μικρόφωνο ήταν ανοιχτό, απάντησε: «Δύσκολα. Λίγο πιο ομαλά με την ελληνική πλευρά, αλλά πολύ δύσκολα με την τουρκική πλευρά». 

Από την πλευρά του, ο κ. Μπόρελ είπε ότι «οι Τούρκοι είναι πολύ εκνευρισμένοι με τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο» και ότι «πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν είναι αξιόπιστοι», με την γερμανίδα υπουργό να του απαντά ότι «πιστεύω ότι θα υπάρξει μια επικοινωνία από την Άγκελα (σσ. Μέρκελ) με τον Ερντογάν την Παρασκευή». 

Δείτε το βίντεο με το διάλογο:

Στις επίσημες δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η κ. Καρενμπάουερ ανέφερε ότι η ελληνοτουρκική κρίση δεν είναι μόνο θέμα των δυο χωρών, αλλά «μας άφορα όλους την ΕΕ και το ΝΑΤΟ». 

«Η Γερμανία προσπαθεί να μεσολαβήσει και να δρομολογήσει πολιτική λύση. Πρόκειται για σύνθετα ζητήματα, δεν λύνονται από τη μια στιγμή στην άλλη», πρόσθεσε η υπουργός Άμυνας, σημειώνοντας ότι «με τους κ. Παναγιωτόπουλο και (τον κύπριο υπουργό Άμυνας) Πετρίδη συμφωνήσαμε στην ανάγκη αποκλιμάκωσης».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube