Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 24 Αυγούστου 2020

Άσχημο παιχνίδι των Τούρκων στη Θράκη… Και πρύτανης στο κόλπο

Άσχημο παιχνίδι των Τούρκων στη Θράκη… Και πρύτανης στο κόλπο

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Trakya Ερχάν Ταμπάκογλου δήλωσε: “Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις πού αποσκοπούν στη διαμόρφωση ενός φόβου και μιας πίεσης σε βάρος των αδερφών μας στη δυτική Θράκη, κάτι που υπήρχε επί χρόνια, αλλά τις τελευταίες μέρες αυξήθηκε έτι περισσότερο”, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.

Ο Χουσεΐν Μποσταντζί-πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ (που εντυπωσιάζει με τις εργασίες της γύρω από τον πολιτισμό και την εκπαίδευση των Τούρκων της δυτικής Θράκης), η Γενική Διευθύντρια Χαϊρούλλάχ και ο υπεύθυνος προσωπικού Οζτζάν Μεχμέτ ήταν οι πρώτοι που επισκέφθηκαν τον πρύτανη Ταμπάκογλου μετά από τον δεύτερο διορισμό του. Στην επίσκεψη παρούσα ήταν και η Δρ. Νιλγκιούν Ταμπάκογλου.

Η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβιν Χαϊρουλλαχ ανέφερε πως ο πρύτανης του πανεπιστημίου καθηγητής Ταμπάκογλου και η σύζυγός του Δρ. Νιλγκιούν Ταμπάκογλου, έχουν προσφέρει μεγάλη στήριξη στον τουρκικό λαό της δυτικής Θράκης, από την εκπαίδευση ως την υγεία, από τον πολιτισμό ως την τέχνη και τον αθλητισμό και από την κοινωνική ανάπτυξη ως τα γυναικεία θέματα και συνέχισε λέγοντας “Συγχαίρουμε και ευχόμαστε επιτυχίες στον άκρως πολύτιμο μας καθηγητή Ερχάν Ταμπάκογλου, για τον εκ νέου του διορισμό στο αξίωμα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Trakya, πού έχει καταστεί μία πολύτιμη εκπαιδευτική φωλιά, που διασφαλίζει εκπαίδευση σε πάνω από 1000 δυτικοθρακιώτες φοιτητές”.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Trakya, καθηγητής Ερχάν Ταμπάκογλου δήλωσε:” Το πρόσωπο, η κατεύθυνση και η καρδιά του πανεπιστημίου μας είναι στα Βαλκάνια. Το Πανεπιστήμιο Θράκης που δίκαια αισθάνεται υπερηφάνεια καθώς είναι αυτό που περισσότερο από όλα τα πανεπιστήμια της Τουρκίας προτιμάνε οι δυτικοθρακιώτες αδερφοί μας, βρίσκεται δίπλα τους με όλες του τις δυνατότητες και πρώτα με το νοσοκομείο του, ώστε ποτέ τους να μη νιώσουν μόνοι. Με θαυμασμό παρατηρούμε τις εργασίες και τις κινήσεις που κάνει η ΠΕΚΕΜ για τους Τούρκους της δυτικής Θράκης.

“Το συμφωνήσαμε μαζί τους από την προηγούμενη μέρα. Με την ευκαιρία του εκ νέου διορισμού μας στη θέση του πρύτανη, η πρώτη μας επίσκεψη για συγχαρητήρια ήταν από τη Δυτική Θράκη. Πιστεύω πως αυτό δεν ήταν σύμπτωση, αλλά μία θεϊκή στοργή. Δια μέσω του Προέδρου της ΠΕΚΕΜ Χουσεΐν Μπαλτατζή και της Γενικής Διευθύντριας Περβίν Χαϊρουλλάχ, στέλνω σε όλη τη Δυτική Θράκη τα χαιρετίσματα και την αγάπη μου. Θα συνεχίσουμε πάντοτε να στηρίζουμε τους ομογενείς μας και να τους παρέχουμε ισχύ και στήριξη.

“Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις πού αποσκοπούν στη διαμόρφωση ενός φόβου και μιας πίεσης σε βάρος των αδερφών μας στη δυτική Θράκη, κάτι που υπήρχε επί χρόνια αλλά τις τελευταίες μέρες αυξήθηκε έτι περισσότερο. Παρακολουθούμε με αγωνία τις επιθέσεις που γίνονται στα τζάμια μας, τα σχολεία που κλείνουν, τα προβλήματα που υπάρχουν στους μεντρεσέδες και τις στρατιωτικές ασκήσεις στα τουρκικά χωριά. Ως Πανεπιστήμιο Trakya με την ισχύ που παίρνουμε από το κράτος μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον λαό της δυτικής Θράκης”.

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube