REAL TIME |

Weather Icon

Αρμένιος ειδικός αναλυτής για τη Μέση Ανατολή και τον Νότιο Καύκασο: H Τουρκία απειλεί την ειρήνη στην περιοχή! Αντίβαρο η Ρωσία

Αρμένιος ειδικός αναλυτής για τη Μέση Ανατολή και τον Νότιο Καύκασο: H Τουρκία απειλεί την ειρήνη στην περιοχή! Αντίβαρο η Ρωσία

Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα, στοχεύει ανοιχτά στη διαμόρφωση της δικής της ζώνης επιρροής στις γειτονικές περιοχές της Τουρκίας. Ανέφερε σε συζήτηση με το Hetq ο αναλυτής Βαρουζάν Γκεγαμιάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σχηματισμός της ζώνης πραγματοποιείται όχι μόνο με τη βοήθεια της «ήπιας ισχύος», αλλά και με τη χρήση της ίδιας της στρατιωτικής δύναμης, όπως αποδεικνύεται από τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας, και άλλα παρόμοια γεγονότα στη Συρία, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν είναι μυστικό, ότι η Αρμενία καταλαμβάνει ιδιαίτερη θέση σε αυτά τα προγράμματα και, δυστυχώς, βλέπουμε την Τουρκία να μιλά για αυτό πιο ανοιχτά. Με την εξωτερική πολιτική της, η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την σχετικά εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή.

Νομίζω, ότι σε αυτήν την περίπτωση, στο πρόσωπο της Αρμενίας, της Αιγύπτου, των ΗΑΕ και άλλων χωρών, έχουμε δουλειά με την αντι-τουρκικό πρόγραμμα στην περιοχή, το κύριο στόχο του οποίου θα πρέπει να είναι ο περιορισμός των φιλοδοξιών της Τουρκίας σε αυτή τη μεγάλη περιοχή. «Οφείλω να πώ, ότι η Ρωσία αποτελεί επίσης αντίβαρο στην Τουρκία.

Θυμηθείτε ποιος είναι τώρα το κύριο πρόβλημα στη βόρεια Συρία; Στην πραγματικότητα, πρόκειται για σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και Τουρκίας. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και στην περίπτωση της Λιβύης», ανέφερε.

Διαβάστε το θέμα στο el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube