Weather Icon

Αντιπρόεδρος Τουρκίας Φ. Οκτάι: Αιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας

Αντιπρόεδρος Τουρκίας Φ. Οκτάι: Αιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας

«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

«Εάν η απόπειρα της Αθήνας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα δεν είναι αιτία πολέμου, τότε ποιο είναι;» διερωτήθηκε ο Οκτάι.

«Το έθνος μας δεν ακούει τίποτε όταν πρόκειται για την ανεξαρτησία και την ελευθερία του. Δεν το νοιάζει όποιο κι αν είναι το τίμημα», είπε σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

 

Διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα προστατεύσει, με κάθε τρόπο, τα δικαιώματά της σε κάθε κυβικό μέτρο υδάτων στην Ανατολική Μεσόγειο κι έστειλε μήνυμα στην ΕΕ ότι η Τουρκία περιμένει ίση μεταχείριση.

«Η Τουρκία αναμένει αμεροληψία από την ΕΕ, κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Άγκυρα να υποχωρήσει σε αυτή την αμεροληψία», πρόσθεσε.

«Αυτό που λέμε στην Ευρώπη, είναι ότι η Τουρκία είναι βέβαιο ότι δεν θα παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

philenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube