Weather Icon

Ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου η Άγκυρα-Με εντολή Ερντογάν η Χαμάς ξεκινάει παραστρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ

Ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου η Άγκυρα-Με εντολή Ερντογάν η Χαμάς ξεκινάει παραστρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ

Xωριανόπουλος Άγγελος

Η Χαμάς ξεκίνησε παραστρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ με εντολή Ερντογάν, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος και ο ηγέτης παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από οργανωμένη συνάντηση.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας  Ερντογάν συναντήθηκε χθες με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανιγιέ στο τελευταίο αρχοντικό του Οθωμανού Σουλτάνου Βαχντίν στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αρχηγός των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο επικεφαλής βοηθός του Ερντογάν Σεφέρ Τουράν, ο εκπρόσωπος τύπου του Καλίν, καθώς  και ο Παλαιστίνιος Σαλέχ αλ-Αρούρι.

Το θέμα της συζήτησης είναι πιθανώς η πρόκληση  χάους στο Ισραήλ με τη βοήθεια της Χαμάς. Ως αποτέλεσμα, οι ισραηλινές σειρήνες αεράμυνας ήχησαν στις πόλεις Sderot και Ibim της Λωρίδας της Γάζας χθες το πρωί, στέλνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο Sha’ar Hanegev του Ισραήλ σε τοπικό καταφύγιο.

Επίσης, το Σάββατο, 35 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από εμπρηστικά μπαλόνια που εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ από τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα. Οι επιθέσεις επιβεβαιώθηκαν από την Ισραηλινή Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Την Παρασκευή, ισραηλινές σειρήνες αεράμυνας ήχησαν σε αρκετές ισραηλινές πόλεις κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, και ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ενεργοποίησε το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome, το οποίο κατέρριψε χερσαία εκτοξευόμενο πύραυλο.

Το πρωί του Σαββάτου, η εφημερίδα Al Akhbar του Λιβάνου ανέφερε ότι τρομοκρατικές οργανώσεις της Γάζας είχαν στείλει μήνυμα στο Ισραήλ μέσω τρίτου μέρους, προειδοποιώντας ότι εάν συνεχιστούν οι δολοφονίες αξιωματούχων της Χαμάς, παλαιστινιακές τρομοκρατικές ομάδες θα το έβλεπαν ως σκληρή κήρυξη πολέμου και θα άρχιζαν στρατιωτικές επιχειρήσεις. 

Το ΑΚΡ ξεκινά έναν ακόμη proxy war, μέσω του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος θέλει να αναλάβει τον έλεγχο του Τεμένους Αλ-Άκσα μετά την Αγία Σοφία, προκειμένου να παρουσιαστεί ως ο απόλυτος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πράκτορες της Χαμάς σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στη χώρα και στο εξωτερικό, ενώ έχουν αναφερθεί καταγγελίες για συνωμοσία δολοφονίας του πρώην δημάρχου της Ιερουσαλήμ και νυν αρχηγού του κόμματος MK Likir Nir Barkat.

Ωστόσο, το ξέσπασμα του πολέμου στην περιοχή θα φέρει και πάλι τη Μεσόγειο στο χείλος ενός γενικευμένου πολέμου που μόνο η Τουρκία, η οποία ουσιαστικά διαλύεται, επιθυμεί και κανείς άλλος.

Εν μέσω όλων αυτών, η Jerusalem Post, η οποία απηχεί τις απόψεις του Νετανιάχου, προειδοποιεί τον Ερντογάν ότι για το Ισραήλ η Τουρκία είναι ο νούμερο ένα εχθρός στη Μέση Ανατολή και ότι η συμμαχία της Ελλάδας, των ΗΑΕ, της Κύπρου, του Ισραήλ θα επιτύχει το στόχο της και θα «πιέσει» την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με πληροφορίες: arabnews, mehranews, bulgarianmilitary

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube