Weather Icon
Λίβανος , Μέση Ανατολή 8 Αυγούστου 2020

Άνω κάτω ο Λίβανος! Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών-αστυνομίας, καλούν την κυβέρνηση σε παραίτηση – Αυξάνονται οι νεκροί της φονικής έκρηξης

Άνω κάτω ο Λίβανος! Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών-αστυνομίας, καλούν την κυβέρνηση σε παραίτηση – Αυξάνονται οι νεκροί της φονικής έκρηξης

Χρήση χημικών από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Βηρυτό κατά της κυβέρνησης

Επιμέλεια: Χρήστος Κωνσταντινίδης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί ο Λίβανος, ο οποίος μαζεύει τις πληγές του από τη φονική έκρηξη. Την ώρα που αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των νεκρών οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με επεισοδιακό τρόπο.

Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης, για μία διαδήλωση, ώστε να ασκήσουν κριτική στη διαχείριση της μεγαλύτερης έκρηξης στην ιστορία της Βηρυτού, από την παρούσα κυβέρνηση του Λιβάνου.

«Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε»

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ξύλινες κρεμάλες με θηλιές και ένα πανό έγραφε «Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε», ενώ ένα άλλο ανέφερε «Φύγετε, είστε όλοι δολοφόνοι».  Φώναζαν επίσης «ο λαός θέλει να πέσει η κυβέρνηση». «Θέλουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Δε θέλουμε να πάει χαμένο το αίμα των θυμάτων της έκρηξης» δήλωσε η Ρόουζ Σίρουρ, μία εκ των διαδηλωτών.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα όταν μερικοί διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα που είχε τοποθετηθεί στον δρόμο, εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στο κοινοβούλιο, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters.

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Αυξήθηκε σε 158 ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Όπως ανέφερε, ο αριθμός των τραυματιών φτάνει στους 6.000, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται 21 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube