Weather Icon
Γερμανία , Ελλάδα , Τουρκία 19 Αυγούστου 2020

Αν. Μέρκελ: Ανησυχώ για Ανατ. Μεσόγειο, αναγκαίος ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας

Αν. Μέρκελ: Ανησυχώ για Ανατ. Μεσόγειο, αναγκαίος ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας

Την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασε μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ για την Λευκορωσία, η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία παράλληλα τόνισε πως η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο προκαλεί ανησυχία, ενώ υπογράμμισε πως ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την ΑΟΖ καθίσταται αναγκαίος.

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις της μετά την Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, η κ. Μέρκελ ανέφερε πως η γερμανική πλευρά επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο αναφορικά με την αμφισβήτηση των δικαιωμάτων τους στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στην συνέχεια η καγκελάριος, η Γερμανία ενεργοποιείται προς την κατεύθυνση διαλόγου σε ό,τι αφορά στις διαφωνίες για τη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κι επισήμανε ότι πρέπει να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες που είχαν σταματήσει το 2016, ενώ τόνισε πως κατά την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε τον Σεπτέμβριο στόχος θα είναι η εμβάθυνση των σχέσεων με την Τουρκία.

Σ. Μισέλ για τουρκική παραβατικότητα: «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι»

Την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και στην Κύπρο απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα στην ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο Σ. Μισέλ σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής, τονίζοντας ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, επαναλαμβάνοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν την πλήρη στήριξη των Ευρωπαίων όσον αφορά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό το θέμα και οι σχέσεις μας με την Τουρκία τέθηκαν από διαφορετικά κράτη-μέλη. Εκφράσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα και την Κύπρο και επιβεβαιώσαμε εκ νέου τα προηγούμενα συμπεράσματά μας για τις παράνομες δραστηριότητες όσον αφορά στις γεωτρήσεις. Συμφωνήσαμε να επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

www.liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube