Weather Icon

Ακάρ: «Έχουμε την ικανότητα να υπερασπίσουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” μας»

Ακάρ: «Έχουμε την ικανότητα να υπερασπίσουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” μας»

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας μετά τη NAVTEX και την είσοδο του ερευνητικού Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Μετά την αναγγελία του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου για νέες έρευνες και ο υπουργός Άμυνας της γείτονος Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε επιθετικές δηλώσεις.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει Oruc Reis και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, συμφερόντων της της Τουρκίας».

Αναλυτικά το μήνυμα του Χουλουσί Ακάρ:

«Το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων , συμφερόντων της της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο.

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».

Νέες απειλές Τσαβούσογλου
Η δήλωση αυτή έρχεται έπειτα από τις προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανήγγειλε νέες έρευνες, αυτή τη φορά δυτικότερα. Σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, η Τουρκία θα αδειοδοτήσει νέες έρευνες στο Oruc Reis μέχρι το τέλος του Αυγούστου, στην δυτική πλευρά της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, όπως η ίδια παράνομα την ορίζει.

Αυτό σημαίνει, ότι το τουρκικό ερευνητικό θα μετακινηθεί δυτικότερα, στα όρια Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου και Κρήτης. «Θα παραχωρήσουμε οικόπεδα εκεί. Το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει έρευνες σε εκείνη την περιοχή», ανακοίνωσε ο Τσαβούσογλου. «Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube