Weather Icon
Ορθοδοξία 8 Αυγούστου 2020

Άγιος Τριαντάφυλλος! Ο ναύτης που μαρτύρησε στην Πόλη ομολογώντας την πίστη του

Άγιος Τριαντάφυλλος! Ο ναύτης που μαρτύρησε στην Πόλη ομολογώντας την πίστη του

8 Αυγούστου, την ημέρα αυτή γιορτάζει ο Τριαντάφυλλος και η Τριανταφυλλία.

Γράφει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης

Ο Άγιος Τριαντάφυλλος ήταν νεομάρτυρας της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας. Σύμφωνα με τον Ορθόδοξο Συναξαριστή, γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου το 1663 μ.Χ και από μικρός εργαζόταν ως ναύτης σε ένα από τα πιο περίφημα ζαγοριανά καράβια.

Το καλοκαίρι του 1680, το πλοίο του έδεσε στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Εκεί ο Τριαντάφυλλος επισκέφτηκε τις εκκλησίες και τα αγιάσματα της Πόλης. Για κάποιο άγνωστο σε μας λόγο, ήρθε σε φιλονικία με κάποιους Τούρκους, οι οποίοι τον συκοφάντησαν ότι δήθεν ήθελε να γίνει Μωαμεθανός.

Αποκεφαλίστηκε στον ιππόδρομο της Πόλης, στις 8 Αυγούστου, αρνούμενος να αλλαξοπιστήσει και να γίνει μουσουλμάνος. Μαρτύρησε σε ηλικία 18 ετών

Τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Αγίου Τριαντάφυλλου υπάρχει τεθησαυρισμένο στην Ι. Μονή Αγίου Νικολάου, στο νησί Άνδρος, μαζί με την εικόνα του Αγίου.

Η μνήμη του τόσο στη Ζαγορά, όσο και στις Αλυκές Βόλου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube