Weather Icon

Αυτή κι αν είναι ανατροπή! Στη Σούδα F-16 των ΗΑΕ – Νέο διπλωματικό μήνυμα για την Ανατ. Μεσόγειο

Αυτή κι αν είναι ανατροπή! Στη Σούδα F-16 των ΗΑΕ – Νέο διπλωματικό μήνυμα για την Ανατ. Μεσόγειο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Στην αεροπορική βάση της Σούδας πρόκειται να μετασταθμεύσουν τις αμέσως επόμενες ώρες τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), σε ένα σαφές διπλωματικό μήνυμα για τη συνεργασία των δύο χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν πυκνές επικοινωνίες ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ, Αμπντουλάχ μπιν Ζαΐντ, ενώ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, επικοινώνησε χθες με τον ομόλογό του από την αραβική χώρα, αντιστράτηγο Χαμάντ Μοχάμεντ.

Τις επόμενες ημέρες τα εν λόγω αεροσκάφη με τα πληρώματά τους θα πραγματοποιήσουν συνεκπαιδεύσεις με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, πάνω από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μαζί με τα πληρώματα των F-16 καταφθάνει και το προσωπικό υποστήριξης (μηχανικοί και προσωπικό εδάφους) των μαχητικών. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον κ. Φλωρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η κίνηση αυτή, που έρχεται ως συνέχεια και της γαλλικής παρουσίας στην περιοχή, αποτελεί ενίσχυση του άξονα Ελλάδος – Ισραήλ – Αιγύπτου και ΗΑΕ και στέλνει ένα ισχυρό διπλωματικό μήνυμα για την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Τονίζεται, επιπλέον, ότι η απόφαση για στάθμευση των μαχητικών απο τα ΗΑΕ στην 115 Π.Μ. στη Σούδα, καταγράφεται δύο ημέρες μετά τις στρατιωτικές συμφωνίες που υπέγραψαν Τουρκία και Κατάρ με τη διοίκηση της Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ΗΑΕ και Ισραήλ προχώρησαν σε μία ιστορική ειρηνευτική συμφωνία με σκοπό την πλήρη εξομάλυνση των διπλωματικών τους σχέσεων.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube