Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 22 Αυγούστου 2020

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του νέου τεθωρακισμένου BTR-82AT της Ρωσίας

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του νέου τεθωρακισμένου BTR-82AT της Ρωσίας
Λίγο πριν από την επίσημη παρουσίασή του στο Στρατιωτικό Forum 2020, δημοσιοποιήθηκε η πρώτη εικόνα της εκσυγχρονισμένης έκδοσης του ρωσικού τεθωρακισμένου οχήματος, BTR-82AT.

Η πρώτη εικόνα της εκσυγχρονισμένης έκδοσης του ρωσικού τεθωρακισμένου οχήματος, BTR-82AT, είναι γεγονός καθώς η κατασκευαστική εταιρεία, VPK, δημοσιοποίησε σχετική λήψη στο Instagram. 

Ορισμένες από τις λεπτομέρειες του στρατιωτικού οχήματος φυλάσσονται σαν επτασφράγιστο μυστικό, αλλά είναι ήδη πιθανό να καταλάβουμε ότι διαφέρει σημαντικά από τον προκάτοχό του, όπως δήλωσε ο ειδικός Αλεξέι Μοϊσέεφ στη «Rossiyskaya Gazeta».

Το νέο τεθωρακισμένο όχημα πρόκειται να παρουσιαστεί στο Στρατιωτικό Forum 2020, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 29 Αυγούστου, στα περίχωρα της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον ειδικό, το βασικό όπλο του BTR-82AT εναντίον των εχθρών είναι ένα κανόνι 30 χιλιοστών σε συνδυασμό με ένα πολυβόλο 7,62 χιλιοστών.

Μεταξύ άλλων, ο Μοϊσέεφ επεσήμανε ότι η φωτογραφία δείχνει, επίσης, το τμήμα των κατευθυνόμενων πυραύλων και υπογράμμισε πως το νέο τεθωρακισμένο όχημα έχει αυξημένη προστασία.

Τέλος, ο ειδικός επί στρατιωτικών θεμάτων ανέφερε:

«Μπορούμε να πούμε ότι αυτό το τεθωρακισμένο έχει μετατραπεί σε ένα πλήρες τροχοφόρο όχημα πεζικού. Με αυτόν τον τρόπο, θα αυξηθούν σημαντικά οι επιθετικές και αμυντικές δυνατότητες των μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων μονάδων, καθώς και άλλων σχηματισμών, που θα το έχουν στη διάθεσή τους».

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube