Weather Icon

VW: Εγκαταλείπει τα σχέδια για κατασκευή εργοστασίου στη Τουρκία – Ευκαιρία για την Ελλάδα

VW: Εγκαταλείπει τα σχέδια για κατασκευή εργοστασίου στη Τουρκία – Ευκαιρία για την Ελλάδα

Την απόφαση να μην κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στη Τουρκία, πήρε η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.

Η κατασκευή του εργοστασίου θα γινόταν στην περιοχή της Σμύρνης και θα δημιουργούσε 4.000 θέσεις εργασίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο όμιλος Volkswagen είχε ήδη αναβάλει την απόφαση για την κατασκευή του εργοστασίου από τον Οκτώβριο του 2019, αφού η Τουρκία ξεκίνησε τις επίμαχες στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Reuters

Σύντομη ιστορική αναδρομή από το Infognomonpolitics.gr: Τους τελευταίους μήνες του 2019 οι Γερμανοί φέρονταν αποφασισμένοι να κατασκευάσουν το νέο εργοστάσιο της VW στην Τουρκία.

Η εισβολή στη Συρία όμως  τον Οκτώβριο του 2019 έβαλε στον «πάγο» τα σχέδια της Volkswagen για την ανέγερση του νέου εργοστασίου της στην Τουρκία κάτι που σήμανε συναγερμό στις πρωτεύουσες των Βαλκανίων.

Η Ελλάδα είχε θέσει σοβαρή υποψηφιότητα, με την περιοχή της Πτολεμαΐδας να είναι εκείνη που έδειχνε ως ακλόνητο φαβορί στην περίπτωση που τελικά οι Γερμανοί έδιναν το πράσινο φως για κατασκευή εργοστασίου της αυτοβιομηχανίας στη χώρα μας.

Μάλιστα εκείνη την εποχή ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως επιθυμεί να φέρει το εργοστάσιο της VW στην Ελλάδα, βάζοντας και τη χώρα μας στο παιχνίδι της διεκδίκησης αυτής της πολύ σημαντικής επένδυσης των Γερμανών.

Τον Φεβρουάριο η είδηση πως η Volkswagen είχε επιλέξει την Θάσο ως την περιοχή της εξέλιξης ενός προγράμματος αυτόνομης οδήγησης είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση και είχε κάνει τον γύρο… του ελληνικού διαδικτύου. Μάλιστα υπήρξε επιβεβαίωση και από κυβερνητικά στελέχη και το ρεπορτάζ είχε αναδείξει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Στη συνέχεια ήρθε νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που είχε ως τίτλο «Πέντε νησιά διεκδικούν την επένδυση της Volkswagen». Το άρθρο ανέφερε μεταξύ άλλων πως «…κλιμάκιο επιτελών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να περιοδεύσει σε πέντε ελληνικά νησιά που έχουν επιλέγει μεταξύ άλλων, για να διαμορφώσει πιο ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με το ποιο θα επιλέξει για να τρέξει το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube