Weather Icon

Βόρειο Ιράκ-Οι απώλειες του τουρκικού στρατού στις μάχες με τους Κούρδους αντάρτες

Βόρειο Ιράκ-Οι απώλειες του τουρκικού στρατού στις μάχες με τους Κούρδους αντάρτες

Την Κυριακή το απόγευμα, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στο βόρειο Ιράκ, ωστόσο το Κέντρο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων HPG (στρατιωτική πτέρυγα του PKK), ανακοίνωσε ότι ο τουρκικός στρατός υπέστη σοβαρές απώλειες στην περιοχή Heftanin στο Νότιο Κουρδιστάν το Σαββατοκύριακο. 

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου των ανταρτών ανακοίνωσε ότι ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να καταφέρει πρόοδο στους λόφους του Kartal και του Şehîd Birhat στην περιοχή Bektorya στις 11 Ιουλίου τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ανάπτυξη του τουρκικού στρατού παρατηρήθηκε αρχικά από τους αντάρτες, και στη συνέχεια το HPG χτύπησε σε τρία διαφορετικά σημεία. 

Επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν υποστηρίζει το HPG. Στην ίδια περιοχή, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της κουρδικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν τρεις πράξεις σαμποτάζ εναντίον εχθρικών μονάδων νωρίς το Σάββατο το πρωί, στις οποίες 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν. 

Οι πραγματικοί αριθμοί των νεκρών και από τις δύο πλευρές δεν μπορούν να προσδιοριστούν καθώς και οι δύο πλευρές παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα των πραγμάτων. 

Η Τουρκία διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές και επίγειες επιχειρήσεις εναντίον του HPG εντός των συνόρων του Ιράκ, κατηγορώντας τις κυβερνήσεις του ομοσπονδιακού Ιράκ και της Περιφέρειας του Κουρδιστάν ότι δεν έλαβαν επαρκή μέτρα εναντίον της ομάδας. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΑΜΝ, οι τουρκικές δυνάμεις κατάφεραν τον πλήρη έλεγχο στο ιρακινό όρος Khamtir, το οποίο “προστατεύει” την Τουρκία εξαιτίας της θέσης του, αυτή την εβδομάδα.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης την εξουδετέρωση 3 πυροβολητών από την οργάνωση του HPG, σε συγκρούσεις κατά την επιχείρηση Tiger Claw».

Το όρος Khamtir θεωρείται μια στρατηγική τοποθεσία και καταλήφθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις μετά την εντατικοποίηση των αεροπορικών επιθέσεων αναφέρει το ΑΜΝ.

Η Βαγδάτη κάλεσε επανειλημμένα την Άγκυρα να σταματήσει τις επιθέσεις της και την παραβίαση της κυριαρχίας της και ζήτησαν από το PKK να αποσυρθεί από το έδαφός τους. Ο Ιρακινός αναλυτής ασφάλειας Χουσάμ αλ-Χασίμι τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι ο αριθμός των μαχητών του ΡΚΚ στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Κουρδιστάν, κυμαίνεται μεταξύ 8.500 και 10.000, που διανέμονται σε 81 σημεία και βάσεις.

Στις 17 Ιουνίου, η Τουρκία ξεκίνησε την Επιχείρηση Tiger Claw στην περιοχή Haftinin, ενάντια στις δυνάμεις του ΡΚΚ μέσα στο βόρειο Ιράκ. Αυτή είναι η δεύτερη επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ μετά το “Eagle Claw”, η οποία ήταν μια αεροπορική επίθεση που ξεκίνησε την τα χαράματα της 15ης Ιουνίου.

defenceredefined.com.cy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube