Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 26 Ιουλίου 2020

Βίντεο: Το ρωσικό T-72B3 μετατρέπεται σε… «υποβρύχιο» και διασχίζει ποτάμι

Βίντεο: Το ρωσικό T-72B3 μετατρέπεται σε… «υποβρύχιο» και διασχίζει ποτάμι

Το ρωσικό άρμα μάχης T-72B3 διασχίζει ένα ποτάμι, βάθους πέντε μέτρων, και μετατρέπεται σε… υποβρύχιο, προτού αναδυθεί στην απέναντι όχθη.

Το ρωσικό άρμα μάχης T-72 έχει υποβληθεί σε πολυάριθμες τροποποιήσεις τις τελευταίες δεκαετίες, οι οποίες το έχουν μετατρέψει ακόμη και σε… υποβρύχιο.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες, τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το βίντεο, το T-72B3 διασχίζει ένα ποτάμι βάθους πέντε μέτρων, κατά τη διάρκεια άσκησης έξω από την πόλη Όρενμπουργκ, στην περιοχή των Ουράλιων.

Το βάρους 41 τόνων άρμα μάχης βυθίστηκε στο νερό εν είδει υποβρυχίου, προτού αναδυθεί από το νερό στην απέναντι όχθη του ποταμού.

Προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η μετατροπή του σε υποβρύχιο, το άρμα μάχης έχει εξοπλιστεί μ’ έναν «ειδικό αγωγό αέρα», ώστε το πλήρωμα να μπορεί να αναπνέει κατά την κατάδυση στο νερό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το T-72 αποτελεί ένα από τα κύρια σοβιετικά άρματα μάχης, το οποίο παρασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70. Το 2016, αναβαθμίστηκε σε T-72BE, υποβαλλόμενο σε αρκετές τροποποιήσεις.  

Sputnik.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube