Weather Icon

Τσαβούσογλου: Πολύ κοντά σε εμπορική συμφωνία Άγκυρα και Λονδίνο

Τσαβούσογλου: Πολύ κοντά σε εμπορική συμφωνία Άγκυρα και Λονδίνο

«Πολύ κοντά» στην υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα καλύπτει βιομηχανικά προϊόντα, τον αγροτικό τομέα και υπηρεσίες, βρίσκεται η Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στους Financial Times, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν διαφορές επί της αρχής σε ό,τι αφορά τη συμφωνία, αλλά πρόσθεσε ότι ορισμένα τεχνικά ζητήματα μένει να επιλυθούν.

Ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος επισκέφθηκε το Λονδίνο, είχε επαφές με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντομινίκ Ράαμπ.

Όπως είπε, «συμφωνήσαμε με το Ηνωμένο Βασίλειο ότι στην εποχή μετά το Brexit θα αυξήσουμε το διμερές εμπόριο».

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας μετά τη Γερμανία και η εξασφάλιση μιας εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία θεωρείται κρίσιμη για την τουρκική βιομηχανία.

Σε απάντηση στα σχόλια του κ. Τσαβούσογλου, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Διεθνούς Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες και πρόσθεσε πως η ηγεσία του υπουργείου θα έχει επαφές με την Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα.

Καθημερινή με πληροφορίες από Financial Times

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube