Weather Icon

Τριμερής Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο – Τι είπε ο Τσαβούσογλου

Τριμερής Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο – Τι είπε ο Τσαβούσογλου

Τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας έγινε τη Δευτέρα στο Βερολίνο με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του της Μάλτας. «Στην ανατολική Μεσόγειο είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνεργασία με όλους, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, ξεκινήσαμε έναν διάλογο. Όπως ξέρετε ο πρέσβης και εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και κάποιοι συνεργάτες μου από το υπουργείο μας ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Toυρκίας- Γερμανίας. Και ο κύριος Καλίν με κάλεσε από εκεί και με ενημέρωσε. Τελικά αν υπάρχει θέληση γίνεται διάλογος!».

Ακάθεκτος ο Ερντογάν
Η γνωστοποίηση της συνάντησης έρχεται στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση του Ερντογάν να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί, μια απόφαση που πολύ δύσκολα θα πάρει πίσω ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Ελπίζουμε αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να διορθωθεί το λάθος του Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στον «Σκάι». «Χθες η ΕΕ μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων έκανε μια ανακοίνωση δια του Μπορέλ που ζητά να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση ωστόσο δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα γίνει» τόνισε.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κερδίσει πόντους στο εσωτερικό της χώρας του και σε ένα κομμάτι του μουσουλμανικού κόσμου του οποίου θέλει να αναδειχθεί ηγέτης. «Ο Μωάμεθ ο πορθητής ήταν ηγέτης και των ορθοδόξων» δήλωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν θα υπαναχωρήσει. «Να το χωνέψουν η Ελλάδα και κάποιες άλλες χώρες» τόνισε. Η επίσημη θέση είναι ότι η Αγιά Σοφιά αποτελεί ιδιοκτησία και κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκίας και θα κάνει ότι θέλει. Ένα ακόμη τετελεσμένο έβαλε στη φαρέτρα του ο σουλτάνος.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube