REAL TIME |

Weather Icon
Συρία , Τουρκία 8 Ιουλίου 2020

Τουρκικά αεροσκάφη συνεχίζουν να καταδιώκουν τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις στην Ιντλίμπ

Τουρκικά αεροσκάφη συνεχίζουν να καταδιώκουν τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις στην Ιντλίμπ

ΒΗΡΥΤΟΣ, ΛΙΒΑΝΟΣ (10:30 π.μ.) – Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει να παρακολουθεί τις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στη βορειοδυτική Συρία εν μέσω αυξημένων εντάσεων κατά μήκος του νότιου μετώπου της Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με επιτόπια πηγή στη νότια Ιντλίμπ, τα αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν πετάξει επανειλημμένα πάνω από τις θέσεις του Συριακού Στρατού στη βορειοδυτική Συρία, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να παραμείνουν σε κατάσταση συναγερμού για οποιαδήποτε πιθανή επίθεση από τους συμμαχικούς μαχητές της Άγκυρας.

Στο παρελθόν, τα τουρκικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν επιτεθεί στις θέσεις του Συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ και το Χαλέπι. Ωστόσο, από τη συμφωνία της 5ης Μαρτίου στη Μόσχα, η Άγκυρα απέφυγε να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Στρατός της Συρίας και ο τουρκικός στρατός συμμετείχαν σε μια σύντομη αψιμαχία στη νότια Ιντλίμπ, η οποία προκάλεσε κάποιες τριβές μεταξύ των δύο εχθρών.

Παρά την παρουσία της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας στη βορειοδυτική Συρία, ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να δημιουργεί νέα παρατηρητήρια σε περιοχές όπου ο Συριακός Στρατός στοχοποιεί τις τζιχαντιστικές δυνάμεις.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ορισμένα ζητήματα για τον Συριακό Στρατό, ειδικά από τη στιγμή που οι δυνάμεις του ISIS, κυρίως η οργάνωση Hurras Al-Deen και το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν (TIP), έχουν ξεκινήσει αρκετές επιδρομές στις θέσεις τους τους τελευταίους δύο μήνες.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

www.almasdarnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube