REAL TIME |

Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική 1 Ιουλίου 2020

Το ΥΠΕΞ αδειάζει τον κ. Ροζάκη για τις δηλώσεις του σχετικά με το Καστελόριζο

Το ΥΠΕΞ αδειάζει τον κ. Ροζάκη για τις δηλώσεις του σχετικά με το Καστελόριζο
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

«Απηχούν μόνο προσωπικές απόψεις» είπαν πηγές, σχολιάζοντας την τοποθέτηση που έκανε για το Καστελόριζο, ότι είναι απομακρυσμένο από τη Ρόδο και πιο κοντά στις τουρκικές ακτές.

Η ακριβής δήλωση του Χρήστου Ροζάκη έχει ως εξής: «Αυτή τη στιγμή έχουμε αναπτύξει μια μαξιμαλιστική θέση, ή μια σειρά μαξιμαλιστικών θέσεων. Είναι διαπραγματευτικές θέσεις αυτές· ένα κράτος ξεκινάει πάντα μια διαπραγμάτευση με μαξιμαλισμούς και από κει και πέρα υποχωρεί σε δεύτερες θέσεις. Νομίζω ότι το διεθνές δίκαιο σαφώς μας προστατεύει και είναι η μόνη μας ασπίδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Αλλά δεν μας προστατεύει πάντα… Το Καστελόριζο είναι απομακρυσμένο από τη Ρόδο, αλλά είναι κοντά στις ακτές τις τουρκικές».

Πάντως, οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών τόνιζαν ότι η τριετής θητεία του Χρήστου Ροζάκη στο Επιστημονικό Συμβούλιο έληξε στις 7 Ιουνίου και δεν πρόκειται να ανανεωθεί, καθώς στη θέση του δημιουργείται το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, που ουσιαστικά αποτελεί συγχώνευση του Επιστημονικού Συμβουλίου και του Κέντρου Ανάλυσης και Σχεδιασμού.

http://www.pontos-news.gr/article/211253/ypex-gia-tis-diloseis-rozaki-shetika-me-kastelorizo

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube