REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Ελλάδα , Τουρκία 15 Ιουλίου 2020

Το παρασκήνιο οργιάζει: Μυστική συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο…

Το παρασκήνιο οργιάζει: Μυστική συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο…

Tριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας έγινε τη Δευτέρα στο Βερολίνο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε στο Open TV η διπλωματική συντάκτρια Αλεξία Τασούλη.

Η συνάντηση έγινε με απόφαση της γερμανικής πλευράς, λίγα 24ωρα μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώνει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Δήλωσε σχετικά:

“Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνεργασία με όλους στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Άλλωστε με την Ελλάδα, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, ξεκινήσαμε και πάλι το διάλογο.

Γνωρίζετε ο σύμβουλος του προέδρου και εκπρόσωπός του Ιμπραχίμ Καλίν και κάποιοι συνάδελφοί μας του ΥΠΕΞ ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση με Ελλάδα, Γερμανία και Τουρκία. Ο Ιμπραχίμ Καλίν και οι συνάδελφοί μας μας πήραν και μας ενημέρωσαν.

Τελικά αν υπάρχει θέληση μπορεί να γίνει διάλογος. Εμείς είμαστε έτοιμοι για συνεργασία και μοιρασιά. Αλλά είμαστε εναντίον στις επιβολές και τις μονομερείς κυρώσεις και σε αυτό το θέμα δεν υποχωρούμε. ΄Έχουμε και αποφασιστικότητα και καλή πρόθεση και με αυτή την έννοια δείχνουμε ευελιξία στο θέμα της συνεργασίας”.

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube