Weather Icon
Κύπρος 9 Ιουλίου 2020

Τι γίνεται με τους εγκλωβισμένους της Τηλλυρίας;

Τι γίνεται με τους εγκλωβισμένους της Τηλλυρίας;

«ΕΙΝΑΙ αδιανόητο τη στιγμή που δεν επιτρέπεται στους κατοίκους της Τηλλυρίας να μεταβαίνουν στις εργασίες τους, την ίδια στιγμή να επιτρέπεται η προκλητική διέλευση των Τούρκων διαμέσου της κοινότητας για τον ανεφοδιασμό του στρατού στα Κόκκινα και την αντικατάσταση των στρατιωτών οι οποίοι μεταβαίνουν με λεωφορεία». Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους. Αναφερόταν στη νέα απόφαση του κατοχικού καθεστώτος , το οποίο με βάση νέων οδηγιών για την είσοδο στα κατεχόμενα, που εξέδωσε το λεγόμενο « υπουργείο υγείας», ζητούν τεστ PCR για τον κορωνοϊό από τους κατοίκους της περιοχής που μεταβαίνουν στις δουλειές τους για κάθε διέλευση και κάθε 72 ώρες. Αυτό, όπως εξήγησε , ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας είναι αδύνατο να συμβεί γιατί εξυπακούει, μεταξύ άλλων, τεράστιο κόστος και ταλαιπωρία. 

ΑΥΤΗ η νέα προκλητική ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος, των εγκαθέτων της Άγκυρας, έχει μεταξύ άλλων εγκλωβίσει για μια άλλη φορά τους κατοίκους της περιοχής αυτής. Αυτό δείχνει τις προθέσεις του παράνομου καθεστώτος, το οποίο αποφασίζει πάντα με πολιτικούς όρους. Η απόφαση, που αφορά τη διακίνηση ένθεν κακείθεν των διόδων στην κατοχική γραμμή, λήφθηκε αιφνιδιαστικά και χωρίς να τεκμηριώνεται επιστημονικά. Όχι πως στο παρελθόν οι αποφάσεις τους στηρίζονταν στους επιστήμονες και ειδικούς, καθώς όπως είναι γνωστό αμφισβητούνται και οι μέθοδοι που ακολουθούν σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.  Υπενθυμίζεται συναφώς, ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έχει αποστείλει μέχρι στιγμής τα στοιχεία με τα δεδομένα της κατάστασης στα κατεχόμενα, όταν το θέμα της πανδημίας συζητήθηκε στη Διακοινοτική Επιτροπή Υγείας. 

Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ κατάσταση στις ελεύθερες περιοχές δεν δικαιολογούν αυτή την απόφαση, η οποία λήφθηκε από το κατοχικό καθεστώς. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως, η κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα, ενόψει και του γεγονότος ότι άρχισαν οι πτήσεις από την Τουρκία, θα νομιμοποιούσαν την Κυπριακή Δημοκρατία να είναι πιο αυστηρή.  Πιο αυστηρή σε σχέση με τις διακινήσεις από και προς τα κατεχόμενα. 

ΕΙΝΑΙ πρόδηλο ότι το κατοχικό καθεστώς αποφασίζει πολιτικά και όχι με όρους προστασίας της υγείας και της αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Προφανώς και η απόφαση της περασμένης Κυριακής λήφθηκε μετά από «συνεννόηση» με την Τουρκία. Για να είμαστε πιο σαφείς, η απόφαση είναι αποτέλεσμα των οδηγιών που έφθασαν από την Άγκυρα προς τους εγκάθετους της στα κατεχόμενα. Η απόφαση έχει τη σφραγίδα της Άγκυρας. Οι εγκάθετοι απλά υλοποιούν τις οδηγίες. 

ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που η τουρκική πλευρά ταλαιπωρεί τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους. Η συμπεριφορά του κατοχικού καθεστώτος, της Τουρκίας εν γένει, είναι τέτοια που  σαφώς και δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους. Πρωτίστως ενδιαφέρεται  για την εδραίωση της κατοχικής παρουσίας του στο νησί. Κάθε κίνηση, μεγάλη ή μικρή, έχει αυτό τον στόχο και επιδίωξη της είναι να εξυπηρετήσει την κατοχική Τουρκία. Την ίδια ώρα, θα πρέπει η κυπριακή κυβέρνηση διά των Ηνωμένων Εθνών να ασκήσει πιέσεις για να αρθεί αυτό το μέτρο. Διαφορετικά θα πρέπει να βρει άλλα εργαλεία άσκησης πίεσης. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube