REAL TIME |

Weather Icon
Αίγυπτος , Λιβύη , Τουρκία 15 Ιουλίου 2020

Θα τολμήσει η Τουρκία σύγκρουση με την Αίγυπτο για την Σύρτη; Και Αρμενία;

Θα τολμήσει η Τουρκία σύγκρουση με την Αίγυπτο για την Σύρτη; Και Αρμενία;

Ένα παλιό οθωμανικό εμβατήριο θυμίζει αυτές τις μέρες: Eμπρός-εμπρός, άιντε εμπρός, να πάρουμε τα παλιά μέρη των εχθρών“. Η κυβέρνηση του ΑΚΡ με την απόφαση για την Αγία Σοφία, από τη μία εντός του κράτους τροφοδοτεί τον οθωμανισμό και την τάση για κατακτήσεις και από την άλλη στην εξωτερική πολιτική συνεχώς αυξάνει την χρήση ή απειλή χρήσης στρατιωτικής ισχύος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου στην ίδια ομιλία του έστειλε σε δύο διαφορετικές χώρες μηνύματα που μυρίζουν μπαρούτι: “Στη Λιβύη είπε πως ο Χαφτάρ πρέπει να εκκενώσει την Σύρτη, ενώ κάλεσε την Αρμενία να βάλει μυαλό. Διαφορετικά έρχονται στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Σύρτη της Λιβύης ενώ η Τουρκία θα πάρει θέση με όλες τις δυνατότητες της δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν. Την επόμενη μέρα παρόμοια μηνύματα έδωσε και ο πρόεδρος του κόμματος Ερντογάν.

Από την πρώτη ανακοίνωση γίνεται αντιληπτό πως η εξουσία του ΑΚΡ, για χάρη της Σύρτης που διαθέτει το 60% του πετρελαίου της Λιβύης, υπολογίζει σύγκρουση απευθείας με την Αίγυπτο. Την επόμενη μέρα η Βουλή του Τομπρούκ που είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ όπως είναι και η κυβέρνηση της Τρίπολης, κάλεσε την Αίγυπτο να επέμβει στρατιωτικά. Αν η έκκληση της κυβέρνησης της Τρίπολης προς την Τουρκία, διασφαλίζει τη νομιμότητα, τότε και η έκκληση του αναγνωρισμένου στην σύνοδο του Βερολίνου νέου ιδρυτικού κοινοβουλίου προς την Αίγυπτο, διασφαλίζει ακριβώς την νομιμότητα στην είσοδο των αιγυπτιακών στρατευμάτων στη Λιβύη. Τι θα γίνει λοιπόν ένα βήμα αργότερα ; Κήρυξη πολέμου προς την Αίγυπτο;

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube