Weather Icon
Ελλάδα , Εξοπλισμοί 12 Ιουλίου 2020

Ταχύπλοα σκάφη Munin S1200 της VIKING NORSAFE … Αυτά επέλεξε ο ελληνικός Στρατός

Ταχύπλοα σκάφη Munin S1200 της VIKING NORSAFE … Αυτά επέλεξε ο ελληνικός Στρατός

Το ταχύπλοο σκάφος Munin S1200 της εταιρείας VIKING NORSAFE LIFE –SAVING EQUIPMENT HELLAS SA επέλεξε ο Ελληνικός Στρατος για την αντικατάσταση των σκαφών Magna 960 τα οποία υπηρέτησαν για δεκαετίες και υπηρετούν μέχρι σήμερα.

Συνολικά πρόκειται να αποκτηθούν 41 σκάφη τα οποία θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα και πιο ειδικά στις εγκαταστάσεις της VIKING NORSAFE LIFE –SAVING EQUIPMENT HELLAS SA στην Θήβα.

Το πρόγραμμα απόκτηση νέων ταχύπλοων σκαφών για τις μονάδες των Αμφίβιων Καταδρομών συνολικού ύψους 16,02 εκατ. ευρώ είχε προκηρυχτεί τον Μάιο του 2018 και σε αυτό αρχικά συμμετείχαν οι εταιρείες «Norsafe Hellas S.A» νύν «VIKING NORSAFE Life -Saving Equipment Hellas sa.» «SPORTIS S.A», «ONEX», «NEW MADERA RIBS B.V», «MED S.P.A», «ΑΤΕΣΕ ΑΕ» και «NAUTICA SALPA SrL».

Στην τελική φάση του διαγωνισμού τεχνική προσφορά κατέθεσε η εταιρεία «VIKING NORSAFE Life -Saving Equipment Hellas sa.» η οποία και κέρδισε το διαγωνισμό.

Το σκάφος που επιλέτηκε είναι εξοπλισμένο με τρεις εξωλέμβιους κινητήρες τύπου Mercury Verado των 400 ίππων, που επιτρέπουν ανάπτυξη μέγιστης ταχύτητος άνω των 60 κόμβων.

Το σκάφος μπορεί να μεταφέρει συνολικά 14 άτομα εκ των οποίων έξι βρίσκονται εντός του χώρου διακυβέρνησης του σκάφους και οι υπόλοιποι οκτώ σε ζεύγη των τεσσάρων καθισμάτων στην πρύμνη του σκάφους.

Σύμφωνα με το Naval Analyses τα καθίσματα είναι ειδικού αντικραδασμικού τύπου, ενώ τα σκάφη θα διαθέτουν αντιβαλλιστική προστασία και σύγχρονο ηλεκτροοπτικό σύστημα ημέρας/νύκτας .

www.defence-point.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube