REAL TIME |

Weather Icon
Θράκη (Πομακικό) 31 Ιουλίου 2020

Τα “μπουμπούκια” που απαρτίζουν την επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη

Τα “μπουμπούκια” που απαρτίζουν την επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη

«Δεν είναι η βόρειος Ήπειρος, είναι νότια Αλβανία», είχε πει ο πρώην υπουργός παιδείας, επί κυβερνήσεως Αλέξη-Πάνου, Νίκος Φίλης σε μία τηλεοπτική εμφάνισή του. Θίχτηκε το καρντάσι, γιατί ο συνομιλητής του αποκάλεσε βόρεια Ήπειρο, το νότιο τμήμα του σημερινού αλβανικού κράτους

Αυτός και οι ομοϊδεάτες του, ωστόσο, βάφτισαν «βόρεια Μακεδονία» το νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας και αισθάνονται περήφανοι ως «πνευματικοί πατέρες» (νονοί). Να σημειώσουμε ότι, ότι στη βόρεια Ήπειρο κατοικούν Έλληνες και Ελληνίδες, ενώ στη «βόρεια Μακεδονία» Αλβανοί, σλάβοι και Ρομά!

Για τον Ν. Φίλη και τους ομοϊδεάτες του, είναι αλυτρωτικός ο όρος βόρεια Ήπειρος, ενώ το «βόρεια Μακεδονία» γεωγραφικός προσδιορισμός και δικαίωμα εθνικής αυτοδιάθεσης του λαού των Σκοπίων! Στη γεωγραφία διεκδικούν βαθμό «άριστα», αλλά στην ιστορία έχουν «βαθιά μεσάνυχτα»!

Εκτός από τους γεωγραφικούς προσδιορισμούς, αρέσκονται και στα λεκτικά παιχνίδια. «Είναι άλλο πράγμα η γενοκτονία και άλλο η αιμοκάθαρση», δήλωσε ο πρώην υπουργός παιδείας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την μόρφωση της ελληνικής νεολαίας! Για τον Ν. Φίλη, γενοκτονία υπέστησαν οι Εβραίοι στη διάρκεια του β΄ παγκόσμιου πολέμου, από τους Ναζί της Γερμανίας, ενώ οι Έλληνες του Πόντου και οι Αρμένοι υπέστησαν αιμοκάθαρση! Εγώ ξέρω, καρντάσια, ότι σε αιμοκάθαρση υποβάλλονται ασθενείς που έχουν χρόνιο πρόβλημα με το αίμα τους. Ο Νικολάκης ήθελε να πει εθνοκάθαρση, αλλά κι αυτός ο όρος παραπέμπει στην γενοκτονία.

Αυτό το «μπουμπούκι» της πολιτικής σκηνής, καρντάσια, επιλέχτηκε, μαζί με ορισμένα ακόμα νέα και παλιότερα «μπουμπούκια», για να συγκροτήσουν την διακομματική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, η οποία θα ασχολείται με τα ζητήματα ανάπτυξης της Θράκης!

Αλήθεια, Νίκο Φίλη, ποιας Θράκης; Της δυτικής Θράκης, ή του νέου προτεκτοράτου που θέλουν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι και οι συνεργάτες τους στη βαλκανική χερσόνησο, όπως το Κόσοβο, τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο;

Η Τουρκία θα έχει καταφέρει την παγκόσμια πρωτοτυπία. Πριν ακόμα δημιουργηθεί το προτεκτοράτο, διαθέτει προξενείο στην Κομοτηνή!

www.himara.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube