REAL TIME |

Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ , Συρία 21 Ιουλίου 2020

Συρία: Πέντε φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν από ισραηλινή επιδρομή νότια της Δαμασκού

Συρία: Πέντε φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν από ισραηλινή επιδρομή νότια της Δαμασκού

Πέντε φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές νότια της Δαμασκού στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για ένδεκα τραυματίες, ανάμεσά τους και επτά Σύροι στρατιώτες.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ισραηλινοί πύραυλοι στοχοθέτησαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ αποθήκες όπλων καθώς και στρατιωτικούς στόχους του συριακού καθεστώτος και φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών νότια της Δαμασκού, σκοτώνοντας «πέντε αλλοδαπούς παραστρατιωτικούς».

«Οι αεροπορικές δυνάμεις του ισραηλινού εχθρού εξαπέλυσαν πολλούς πυραύλους από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν προς τη νότια Δαμασκό», μετέδωσε νωρίτερα το συριακό πρακτορείο Sana, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

«Η αντιαεροπορική μας άμυνα ενεργοποιήθηκε και αναχαίτισε τους περισσότερους» πυραύλους, πρόσθεσε το Sana διευκρινίζοντας ότι από την επίθεση «τραυματίστηκαν επτά στρατιώτες» και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και ότι τραυματίστηκαν ακόμη τέσσερις αλλοδαποί μαχητές.

Από την αρχή του πολέμου στη Συρία το 2011 το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων της Δαμασκού, αλλά και ιρανικών πολιτοφυλακών και φιλοϊρανικών ομάδων, όπως το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, που μάχονται στο πλευρό του συριακού στρατού.

Το Ισραήλ σπάνια επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή των στρατιωτικών αυτών επιχειρήσεων στη Συρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube