Weather Icon
Ιταλία , Λιβύη 9 Ιουλίου 2020

Συνάντηση Σαράζ με CEO της ιταλικής ΕΝΙ στην Τρίπολη

Συνάντηση Σαράζ με CEO της ιταλικής ΕΝΙ στην Τρίπολη

Συνάντηση με τον CEO της ιταλικής ΕΝΙ και την αντιπροσωπεία του στην Τρίπολη είχε ο πρωθυπουργός της Λιβύης. 

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού της Λιβύης, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τρόποι ανάπτυξης αυτής, τρόποι εξόρυξης και διανομής του πετρελαίου, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και τεχνικές ζημιές που προκλήθηκαν από τη μείωση της παραγωγής».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι συζητήθηκαν σχέδια για επενδύσεις της εταιρείας ENI στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων και σχεδίων για έργα υποδομής στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Αντίστοιχα σε γραπτή δήλωση της ENI, σημειώθηκε ότι διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις για την ενίσχυση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. Τονίστηκε επίσης ότι η ENI αποτελεί τον κύριο παραγωγό υδρογονανθράκων με 170 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου την ημέρα στη Λιβύη.

SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube