Weather Icon
Ισλάμ , Λιβύη , Τουρκία 6 Ιουλίου 2020

Στρατολόγηση μισθοφόρων από την Υεμένη ετοιμάζει η Άγκυρα-Περισσότεροι από 200 μαχητές βρίσκονται ήδη στο πλευρό του Sarraj

Στρατολόγηση μισθοφόρων από την Υεμένη ετοιμάζει η Άγκυρα-Περισσότεροι από 200 μαχητές βρίσκονται ήδη στο πλευρό του Sarraj

The Address | Benghazi – Libya

ΤΡΙΠΟΛΗ – Μέχρι 200 μισθοφόροι από την Υεμένη έχουν φτάσει στη Λιβύη για να πολεμήσουν στο πλευρό των υποστηριζόμενων από την Τουρκία πολιτοφυλακών στην Τρίπολη, αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος YemenOnline.

Επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές και υπηρεσίες πληροφοριών, το YemenOnline ανέφερε ότι η πολιτοφυλακή που ανήκει στο Κόμμα Islah στο Μάριμπ έστειλε μαχητές στην Τουρκία με το πρόσχημα ότι έλαβαν νοσοκομειακή περίθαλψη, από όπου μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Οι πηγές επισήμαναν ότι οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, έχουν ήδη συλλάβει αρκετούς μισθοφόρους της Υεμένης που μάχονται στις τάξεις των υποστηριζόμενων από την Τουρκία πολιτοφυλακών.

Σχόλιο: Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως στην Υεμένη λαμβάνει χώρα μία από τις μεγαλύτερες ένοπλες συρράξεις μεταξύ των δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και των Ιρανών Χούτι. Οι δυνάμεις των Χούτι και η αυτοανακυρρηχθήσα κυβέρνηση έχουν καταλάβει αρκετά στρατηγικής σημασίας λιμάνια στην χώρα και μέσω αυτών βάλουν έναντι των Σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που φυλάσσουν οι Ελληνικές συστοιχίες Patriot. Εν όψει αυτής της διαμάχης η Τουρκία έχει στείλει παραστρατιωτικές δυνάμεις, όπλα και μέλη των μυστικών υπηρεσιών, υπό τον μανδύα της ”Ανθρωπιστικής Βοήθειας προς την Υεμένη”, με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση και σε άλλα λιμάνια που βρίσκονται πλησίον του Περσικού Κόλπου, επηρεάζοντας έτσι  τις εμπορικές ροές προς τον Κόλπο του Άντεν.

Σχόλιο-Μετάφραση: Χωριανόπουλος Άγγελος

www.addresslibya.co

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube