REAL TIME |

Weather Icon

Στη Λιβύη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ και ο αρχηγός του στρατού – Επαναλειτουργεί η πρεσβεία της Ρωσίας στη Λιβύη

Στη Λιβύη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ και ο αρχηγός του στρατού – Επαναλειτουργεί η πρεσβεία της Ρωσίας στη Λιβύη

Επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποίησαν την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της χώρας, στρατηγός Γιασάρ Γκιούλερ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στην ατζέντα των επαφών που είχε η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, βρέθηκαν οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν βάσει του μνημονίου Άγκυρας – Τρίπολης.

Επαναλειτουργεί η πρεσβεία της Ρωσίας στη Λιβύη

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι λάβαμε την απόφαση να ανοίξουμε και πάλι την πρεσβεία της Ρωσίας στην Λιβύη με επικεφαλής στην παρούσα φάση τον προσωρινό επιτετραμμένο Τζαμσέντ Μπολτάγεφ. Προσωρινά θα έχει την έδρα του στην επικράτεια της Τυνησίας. Όμως θέλω να υπογραμμίσω ότι στις αρμοδιότητές του εντάσσεται η εκπροσώπηση της Ρωσίας σε όλης την επικράτεια της Λιβύης» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Υποστήριξε επίσης την πρόταση για την επίτευξη εκεχειρίας στην Λιβύη που είχε κάνει ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι από κοινού με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στο Κάιρο τις 6 Ιουνίου, λέγοντας ότι η «πρωτοβουλία του Καΐρου» μπορεί να αποτελέσει την βάση για την διευθέτηση της διένεξης στην Λιβύη.

«Επίσης δώσαμε προσοχή στο έγγραφο, το οποίο πήρε την ονομασία ‘πρωτοβουλία του Καΐρου’ και το οποίο κοινοποίησε ο πρόεδρος της Αιγύπτου κύριος (Αμπντέλ Φατάχ ) αλ Σίσι στις 6 Ιουνίου , κατά την διάρκεια της επίσκεψης σας στην Αίγυπτο», δήλωσε ο Λαβρόφ απευθυνόμενος στον Ακίλα Σάλεχ και προσέθεσε:

«Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή του Καΐρου εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφάσεων της διεθνούς διάσκεψης για την Λιβύη που έγινε στο Βερολίνο και μπορεί πλήρως να αποτελέσει την βάση των ενδολιβυκών συζητήσεων».

Το μήνυμα Δένδια

Την Τετάρτη, μήνυμα πως η Τουρκία έχει ιστορικές ευθύνες για αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Λιβύη, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Τομπρούκ και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Λιβυκής Βουλής, Ακίλα Σάλεχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS-Ria Novosti-Reuters, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube