Weather Icon

Στ. Καλεντερίδης: Αντί για Εθνική Στρατηγική για τις Θαλάσσιες Ζώνες, έχουμε στρατηγική παράδοσης κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία

Στ. Καλεντερίδης: Αντί για Εθνική Στρατηγική για τις Θαλάσσιες Ζώνες, έχουμε στρατηγική παράδοσης κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία

Ο πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος, Σταύρος Καλεντερίδης, μιλώντας στο Ράδιο 98.4, υποστήριξε ότι δυστυχώς το πολιτικό σύστημα συστρατεύεται, όχι για να υπερασπιστεί τα εθνικά δικαιώματα, αλλά για να «πουλήσει» στους πολίτες την συνδιαχείριση (joint development) του Αιγαίου που απεργάζεται, ενώ τώρα ακριβώς κατά την γνώμη του, είναι η στιγμή για ένα σύγχρονο Ελληνικό όραμα για τις θάλασσες.

Αντιμετωπίζοντας, είπε, την ιστορική πραγματικότητα, συνειδητοποιούμε πως καθ’ όλη τη μεταπολίτευση, δεν υπήρξε ποτέ ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγική, ούτε βέβαια εθνικό όραμα για τα ζωτικής σημασίας για την πατρίδα μας, θαλάσσια ζητήματα.

Ο Σταύρος Καλεντερίδης ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει κάθε πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική προσπάθεια για να διασφαλίσει τα πλήρη κυριαρχικά δικαιώματά της στο Αιγαίο, εξασφαλίζοντας πλήρη και απόλυτη επήρεια Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στα νησιά μας, και δη στο σύμπλεγμα της Μεγίστης. Το αυτό προφανώς ισχύει και για τις λοιπές θαλάσσιες ζώνες, ενώ αναγκαία είναι η άμεση σχετική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο.

Όλα αυτά, είπε, σε αντιδιαστολή με τους εγχώριους «Εφιάλτες» του διπλωματικού, δημοσιογραφικού και πολιτικού «ανθελληνικού» στην πράξη, χώρου, που μιλούν για περιορισμένες επήρειες των Ελληνικών νησιών, επιχειρώντας να προκαταβάλλουν αρνητικά και με ηττοπάθεια την πατρίδα μας.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, πως η Τουρκία είναι πραγματικά μια «πειρατική» χώρα και οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε ως τέτοια. Έχοντας προκαλέσει αποσταθεροποίηση και διατάραξη της ειρήνης στην περιοχή, με πολλαπλές και διαρκείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εδαφικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών, είναι η Τουρκία αυτή που πρέπει να πληρώσει το τίμημα της παραβατικής της συμπεριφοράς και ουδείς άλλος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube