Weather Icon

Σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας οι ένοπλες δυνάμεις: Η διπλή «μάχη» της Αθήνας απέναντι στα επεκτατικά σχέδια Ερντογάν

Σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας οι ένοπλες δυνάμεις: Η διπλή «μάχη» της Αθήνας απέναντι στα επεκτατικά σχέδια Ερντογάν

Σε δύο επίπεδα κορυφώνει η Αθήνα τις ενέργειές της για να βάλει φραγμό στα ξεκάθαρα πλέον σχέδια της Άγκυρας για αλλαγή στο status quo της περιοχής με ευθεία αμφισβήτηση Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ξηρά, αέρα και θάλασσα. Στόχος είναι να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αποτροπής στους γείτονες με συνεχή προβολή ισχύος αλλά τα ταυτόχρονα η Αθήνα κάνει αγώνα δρόμου για να ενημερώσει φίλους και συμμάχους για την αποφασιστική στάση που θα κρατήσει αν η Τουρκία περάσει την «κόκκινη» γραμμή αλλά και τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής εμπλοκής και να τους θέσει προ των ευθυνών τους.

Σε στρατιωτικό επίπεδο οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας ειδικά τις δύο τελευταίες εβδομάδες και από τη στιγμή που παρατηρήθηκε αυξημένη κινητικότητα σε Τουρκικούς ναυστάθμους και αεροπορικές βάσεις των γειτόνων. Αμέσως το επιτελείο επέδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά και δόθηκαν εντολές για αναδιάταξη δυνάμεων και εγρήγορση ώστε να σε κάθε περίπτωση οι Ελληνικές δυνάμεις να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά και στις κατάλληλες θέσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube