Weather Icon

Σ.Καλεντερίδης : Τι εξετάζει στρατιωτικά η Τουρκία και τι επιδιώκει για την αποκλιμάκωση

Σ.Καλεντερίδης : Τι εξετάζει στρατιωτικά η Τουρκία και τι επιδιώκει για την αποκλιμάκωση

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμονα» Σάββας Καλεντερίδης, είπε στον 98.4, ότι από σήμερα και ο Τουρκικός τύπος για πρώτη φορά σηκώνει πρωτοσέλιδα τις στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας , ως απάντηση όπως λέει, στην στρατιωτική εμφάνιση της Ελλάδας, με αναλύσεις περί προστασίας των ενεργειών που απορρέουν από την Navtex που εξέδωσε η Τουρκία , εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, που την θεωρεί Τουρκική, «εξαφανίζοντας» τα δικαιώματα του νησιωτικού χώρου της Ελλάδας.

Το ανησυχητικό που γεννάει προβληματισμούς κατά τον κ. Καλεντερίδη, είναι ότι την ώρα που οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εμφανίζονται έτοιμες να υποστηρίξουν τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η πολιτική ηγεσία, είναι οι «διαρροές» που όμως συζητούνται σε κύκλους και στην Αθήνα, χωρίς να αποτελούν επίσημη θέση, είναι οι όροι αποκλιμάκωσης που θέτει η Άγκυρα , μέσω Βερολίνου.

Όπως είπε ο Σάββας Καλεντερίδης, στη μυστική τριμερή που διέρρευσε από τον Τσαβούσογλου, ο Καλίν φέρεται να ζήτησε «πάγωμα» Ελληνικών ερευνών νότια της Κρήτης σε θαλάσσια οικόπεδα , μερική αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου και καμία επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης, την ώρα που η Ελλάδα δεν φαίνεται να έθεσε καν θέμα ακύρωσης του παράνομου Τουρκολιβυκού συμφώνου. Κι όλα αυτά την ώρα που η Τουρκία, φαίνεται να εξοπλίζει την περιοχή απέναντι από το Καστελόριζο , με συστήματα εμβέλειας κάλυψης μέχρι την Κυπριακή ΑΟΖ και από τα Κατεχόμενα της Κύπρου ομοίως με βάση drones.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube