Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 20 Ιουλίου 2020

Ρωσία-ΗΠΑ: Ο Πολ Ουίλαν που καταδικάστηκε στη Ρωσία για κατασκοπεία ενδέχεται να ανταλλαγεί τον Σεπτέμβριο

Ρωσία-ΗΠΑ: Ο Πολ Ουίλαν που καταδικάστηκε στη Ρωσία για κατασκοπεία ενδέχεται να ανταλλαγεί τον Σεπτέμβριο

Ο πρώην Αμερικανός πεζοναύτης Πολ Ουίλαν που έχει καταδικαστεί για κατασκοπεία, ενδέχεται να ανταλλαγεί τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο δικηγόρος του Βλαντίμιρ Ζερεμπένκοφ.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι το Δικαστήριο της Μόσχας έστειλε στις φυλακές «Λεφόρτοβο» της Μόσχας την εντολή για την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης.

Ο Ουίλαν, που διαθέτει αμερικανική, βρετανική, καναδική και ιρλανδική υπηκοότητα, συνελήφθη από πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Metropol στη Μόσχα στο οποίο διέμενε, στις 28 Δεκεμβρίου 2018 με την κατηγορία ότι διενεργούσε κατασκοπεία.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη και καταδικάστηκε σε 16ετή κάθειρξη.

Η Μόσχα υποστηρίζει πως ο Ουίλαν, 50 ετών, συνελήφθη επ΄ αυτοφόρω με ένα στικάκι USB που περιείχε απόρρητες πληροφορίες, ενώ ίδιος -που δήλωσε αθώος είπε πως έπεσε σε παγίδα και πως πίστευε πως το στικάκι, που έλαβε από μια γνωριμία του στη Ρωσία, περιείχε φωτογραφίες από διακοπές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, TASS  

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube