Weather Icon

Πρόταση Αρμένιου βουλευτή του κουρδικού κόμματος HDP: Να γίνει εκκλησία η Αγιά Σοφιά, να χτυπήσουν οι καμπάνες

Πρόταση Αρμένιου βουλευτή του κουρδικού κόμματος HDP: Να γίνει εκκλησία η Αγιά Σοφιά, να χτυπήσουν οι καμπάνες

Μια προχωρημένη δήλωση για το θέμα της Αγιά Σοφιάς έκανε ο αρμενικής καταγωγής πολίτης της Τουρκίας, Γκάρο Παϊλάν (φώτο), βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Ο Γκάρο Παϊλάν πρότεινε η Αγιά Σοφιά να λειτουργεί τις Κυριακές και τις γιορτές ως εκκλησία και να αντηχούν οι καμπάνες της στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Γκάρο Παϊλάν, μιλώντας σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, είπε: “Η Αγια Σοφιά να ανοίξει για προσευχές, δεν έχω καμία αντίρρηση. Η Αγία Σοφία έχει πολλούς χώρους. Άλλωστε, ήταν ήδη ανοικτή σε προσευχές σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Σε ένα άλλο συγκεκριμένο χώρο του κτιρίου να λειτουργήσει εκκλησία, να γίνονται χριστιανιές λειτουργίες, να υπάρχει και καμπάνα, να πηγαίνουμε εμείς οι χριστιανοί να προσευχόμεθα. Σκεφθείτε, σε ένα μέρος να διαβάζεται το Κοράνι, στο άλλο να ακούγεται η καμπάνα και στη μέση ο μεγάλος χώρος να λειτουργεί ως μουσείο. Έτσι να γίνει η Αγιά Σοφιά ένα τζαμί ειρήνης, μια εκκλησία ειρήνης, ένα μουσείο ειρήνης”.

Ο Γκάρο Παϊλάν, που είναι βουλευτής του Ντιαρμπακίρ και Αντιπρόεδρος του HDP, έκανε τις δηλώσεις αυτές στο κανάλι Τ24, σε εκπομπή της δημοσιογράφου Şirin Payzın.

Σημειώνεται ότι και η βουλευτής του HDP, Hüda Kaya, την παραμονή της απόφασης του Συμοβυλίου Επικρατείας, είχε δηλώνει ότι η Αγία Σοφία πρέπει να γίνει εκκλησία, ενώ δήλωση ανάλογη με αυτή του Παϊράν είχε κάνει και ο Πατριάρχης των Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube