Weather Icon

Προσπάθειες για να μην χαθούν οι τουρίστες στο ¨Τζαμί Μεγάλης Αγίας Σοφίας¨…

Προσπάθειες για να μην χαθούν οι τουρίστες στο ¨Τζαμί Μεγάλης Αγίας Σοφίας¨…
Αφίσα που κυκλοφόρησε το τουρκικό Υπουργείο Τουρισμού
.
Κατά τη διάρκεια της προσευχής οι τοιχογραφίες της Αγίας Σοφίας θα σκεπάζονται ενώ θα χαραχθεί και δρομολόγιο για τους τουρίστες
.
Στο τμήμα της Αγίας Σοφίας που θα είναι για προσευχή, θα τοποθετηθεί σύστημα φωτισμού. Τα μωσαϊκά και οι τοιχογραφίες του κτίσματος που κατασκευάστηκε ως εκκλησία, με αντανάκλαση από το φως θα διατηρούνται σβηστά κατά την διάρκεια της προσευχής.
.
……
.
Μεταξύ των επιλογών υπάρχει και το ενδεχόμενο, τα μωσαϊκά και οι τοιχογραφίες κατά την διάρκεια της προσευχής να καλύπτονται με κουρτίνες με ειδικό μηχανισμό.
Στις τοιχογραφίες υπάρχουν οι φιγούρες του Χριστού, της Παναγιάς και των αυτοκρατόρων Κομνηνών.
.
……
.
Γίνονται εργασίες ώστε η Αγία Σοφία που περιλαμβάνεται στην λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και ετησίως την επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος, να μην χάσει αυτά τα χαρακτηριστικά της. Στο στάδιο αυτό ως υποδείγματα προβάλλονται οι εκκλησίες Νοτρντάμ και Sacre Coeur . Οι δύο ιεροί αυτοί χώροι είναι ανοιχτοί για λατρεία, αλλά ταυτόχρονα είναι επισκέψιμοι και για τους τουρίστες. Με παρόμοια μέτρα, στο τμήμα της Αγίας Σοφίας που θα είναι για προσευχή, θα στρωθεί χαλί. Και για να μην πατάνε εκεί οι τουρίστες, θα διαμορφωθεί ειδικός διάδρομος. Επίσης έχει τεθεί το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί ένα είδος δρομολογίου για τους τουρίστες που θα επισκέπτονται την Αγία Σοφία.
.
Έκλεισε στο μεταξύ ο λογαριασμός Μουσείο Αγίας Σοφίας στο Τουίτερ. Επίσης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού muze.gov.tr , πλέον το όνομα άλλαξε και αναφέρεται ως “Ayasofya-i Kebir Camii” (Τζαμί Μεγάλης Αγίας Σοφίας).
.
Diken.com.tr
TourkikaNea
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube