Weather Icon

Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα: Η Τουρκία κάνει επικίνδυνες κινήσεις – Θίγει την κυριαρχία κρατών

Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα: Η Τουρκία κάνει επικίνδυνες κινήσεις – Θίγει την κυριαρχία κρατών
Η Τουρκία οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα
Για επικίνδυνες  πρωτοβουλίες Erdogan σε πολλά μέτωπα όπως η Συρία, η Λιβύη, η Αν. Μεσόγειος και η Κύπρος κάνει λόγο ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Patrick Maisonnave.
Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο Patrick Maisonnave υποστηρίζει πως “για τη Γαλλία οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει τον τελευταίο καιρό η Τουρκία, δεν είναι στην κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας”.
Ο Γάλλος πρέσβης υπογραμμίζει το εμπάργκο όπλων που έχει σπάσει η Τουρκία στην Λιβύη, παρά τη συμφωνία του Βερολίνου που υπέγραψε, αλλά και τις κινήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο λέγοντας ότι όλα αυτά είναι επικίνδυνα.
“Η Τουρκία οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Σε αυτό το πλαίσιο, η ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, όπως και ανάμεσα στην Γαλλία και στην Κύπρο, είναι επιβεβλημένη.
Ξέρετε το στρατηγικό τοπίο στην ευρύτερη περιοχή έχει αλλάξει βαθιά από την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα (2004).
Η πρώτη μεγάλη διαφορά είναι ο έντονος ακτιβισμός της Τουρκίας, η άρνησή της να σεβαστεί ακόμη και όσα έχει συμφωνήσει.
Και η δεύτερη είναι η εξέλιξη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή. Αναγκαστικά λοιπόν, η Ελλάδα στρέφεται εκεί που μπορεί να τραφεί: Στη Γαλλία. 
Στο μεταξύ, ο Γάλλος πρέσβης έδωσε συνένετευξη και στο Βήμα στην οποία αναφέρεται κι εκεί στη στάση της Τουρκίας λέγοντας, οτι “η Άγκυρα θίγει την κυριαρχία ορισμένων κρατών” και οτι “ούτε το ΝΑΤΟ αλλά ούτε και η ΕΕ πρέπει να αποφύγουν μια εξήγηση με την Άγκυρα και ακόμη λιγότερο μια συζήτηση μεταξύ των 27”.
Αναφερόμενος στην παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη ο Γάλλος πρέσβης υποστηρίζει ότι “ο παρεμβατισμός της Άγκυρας συνεχίζει να αποσταθεροποιεί τη βόρεια Αφρική, το Σαλέχ και υπάρχει κίνδυνος να αποσταθεροποιηθεί και την ίδια την ΕΕ”.
www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube