Weather Icon

Πηγές ΕΕ: Δεν υπάρχει Σύνοδος για Τουρκία, πώς έγινε η κυπριακή γκάφα

Πηγές ΕΕ: Δεν υπάρχει Σύνοδος για Τουρκία, πώς έγινε η κυπριακή γκάφα

Δύσκολο να συμφωνήσουν όλα τα κράτη μέλη. Πώς προέκυψε η κυπριακή γκάφα για έκτακτη σύνοδο τον Σεπτέμβριο. Η σφήνα της Λιθουανίας και η «ολιστική» προσέγγιση των διαφορών εντός της ΕΕ.

Δεν αναμένεται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Τουρκία τον Σεπτέμβριο, ανέφεραν στο euro2day υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την Κομισιόν.

Η χθεσινή δήλωση του Κύπριου εκπροσώπου Τύπου Κυριάκου Κούσιου, ότι έχει κλειδώσει τέτοια Σύνοδος, αναπαράχθηκε και από μερίδα ελληνικών μέσων ενημέρωση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η ανάλογη επιβεβαίωση από το γραφείο του καθ’ύλην αρμοδίου, προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κ. Μισελ, απαντούσε σε όσους δημοσιογράφους έσπευσαν να το διευκρινίσουν ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Κύπριου εκπροσώπου».

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο Ευρωπαίος εκπρόσωπος απαντούσε διπλωματικά καθώς τέτοιες ανακοινώσεις γίνονται από τον ίδιο τον κ. Μισέλ.

Πώς προέκυψε η γκάφα

Προχωρώντας όμως ένα βήμα πάρα πέρα, και σε επίμονες ερωτήσεις του euro2day, αξιωματούχος της ΕΕ μας εξήγησε πώς προέκυψε η φερόμενη παρανόηση.

«Ο Σ. Μισέλ, πριν αρχίσει η ολομέλεια της έκτακτης Συνόδου, έδωσε λίγα λεπτά χρόνο στον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη, στον πρωθυπουργό της Ελλάδος Κ. Μητσοτάκη και στον Λιθουανό πρόεδρο Γ. Νοσέντα να τοποθετηθούν για εσωτερικά θέματα που τους αφορούν» εξήγησε η πηγή.

«Ο Λιθουανός πρόεδρος αναφέρθηκε στα προβλήματα της χώρας του με την Ρωσία και την προσπάθεια της Μόσχας να ξαναγράψει την ιστορία του Β ’παγκοσμίου Πολέμου σε σχέση με τις Βαλτικές χώρες. Ελλάδα και Κύπρος αναφέρθηκαν στις παραβιάσεις της Τουρκίας στην Νοτιο Ανατολική Μεσόγειο και τις ΕλληνοΤουρκικές σχέσεις» πρόσθεσε.

για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube