Weather Icon
Τουρκία 20 Ιουλίου 2020

Πέρα από τις σχέσεις Ερντογαν -Τραμπ και την εύνοια  που παρέχει ο 2ος στον 1ον υπάρχουν κάποιες επιμέρους αλήθειες.

Πέρα από τις σχέσεις Ερντογαν -Τραμπ και την εύνοια  που παρέχει ο 2ος στον 1ον υπάρχουν κάποιες επιμέρους αλήθειες.


Στα χρόνια του Ερντογαν, ειδικά στην 1η περίοδο Τουρκία πλησίασε πολύ τη Δύση…απέκτησε υποδομές. Εγινε εξωστρεφής, πολλαπλασίασε ΑΕΠ και εξαγωγές, οργάνωσε σύγχρονα το κράτος της, απέκτησε σύγχρονα ιδιωτικά αγγλόφωνα ΑΕΙ, η ελίτ της σπούδασε στο εξωτερικό Κύριοι είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προσπάθησε να προηγηθεί της Ελλάδας σε εξέλιξη και να γίνει δυτική χώρα μαεστρία του Ερντογαν ήταν οτι από την μια είχε το στρατό για να ελέγχει το αχαλίνωτο αίσθημα των μαζών και από την άλλη εκμεταλλεύτηκε  την κίνηση της τουρκικής ελίτ, στην οποία το αίσθημα βρίσκει φυσιολογική διέξοδο ,μέσω της εξωστρέφειας.
Δεν πρέπει να δαιμονολογουμε, ούτε να ψάχνουμε συνωμοσίες και εχθρούς.

Επι Ερντογαν η Τουρκία έγινε μεγαλος – υπολογίσιμος παίχτης. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η Ιταλία ακολουθεί μεσοβέζικη πολιτική μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας?

Γιατί οι Ιταλικές εξαγωγές στην Τουρκία αγγίζουν τα 20 δις!

Άλλοι επίσης αναρωτιούνται γιατί η ”σκληρή ” Ολλανδία αποφεύγει να αντιπαρατεθεί με τον Ερντογαν και την νεοοθωμανικη του πολιτική? Γιατί οι άμεσες Ολλανδικές επενδύσεις στην Τουρκία είναι 39 δις!
Η Τουρκία έτρεξε και τρέχει την περίοδο που εμείς σταματήσαμε η… απολαύσαμε τα επινίκια της εισόδου μας στην ΕΕ. Συγκεκριμένα η χώρα μας επανέλαβε το λάθος που είχε κάνει την 10ετια του 60 με τον ερχομό της χούντας…άφησε το συναίσθημα μαζί με την επιπολαιότητα όχι μόνο να συνυπάρξουν αλλά και να συνεργαστούν…ζώντας εν Κανα γάμο 35 ετών!!!μη παράγοντας, μη εξάγοντας…μη εξελίσσοντας ΑΕΙ και μη συνδέοντας επιχειρειν με γνώση…Έτσι η χώρα μετατράπηκε σε σοβιετική…το δημόσιο γιγαντώθηκε. Η αριστεριλα…εκτοξεύτηκε…το τζάμπα έγινε καθεστώς. Η καινοτομία μαζί με την ευρηματικότητα ευνουχίσθηκαν…και απ’ άκρη σ άκρη απλώθηκε ο αριστερός δημοσιοϋπαλληλικός παρασιτισμός…
Τι ήταν αυτό που περιόρισε την γιγάντωση της Τουρκίας και την ταυτόχρονη δική μας συρρίκνωση? Η αδυναμία της τουρκικής κοινωνιας-μαζας να ακολουθήσει την τουρκική ελίτ…Αυτό μας κράτησε στη ζωή ,μας κατέστησε σημαντικούς…πάρα το γεγονός ότι εκτός από απρόβλεπτοι γίναμε και αυτόχειρες.

Δεν υπάρχει καμία υποστήριξη Τραμπ προς  Ερντογαν…καμία εύνοια…καμία τουρκική  τύχη και ελληνική κακοδαιμονία…καμία πλανητική συνωμοσία σε βάρος μας…παρα μόνο ΑΓΝΗ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΣ…που παρα λίγο να μας ρίξει σε περιπέτειες…Πάψτε να ασχολείστε με εξοπλισμους,με την αποτρεπτική μας ικανότητα, με τις παραγγελίες εξοπλιστικού υλικού…αλλά ασχοληθείτε με την μεγάλη εικόνα…Δηλ. την παραγωγή γνώσης…την παραγωγή αγαθών υψηλής προστιθέμενης αξίας.. την συρρίκνωση του κράτους.. την αποκομμουνιστικοποιηση της κρατικής μηχανής.. την αποδημοσιουπαλληλοποιηση των σχολείων και ΑΕΙ την αποσυνδικαλιστοποιηση των ΔΕΚΟ…ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝΟΗΤΟΙ!

Υ.Γ Δυο κοσμοϊστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα καθόρισαν την ταυτότητα του Νεοέλληνα.

1ον  Η κατασκευή του μπουζουκιού το 1910 και

2ον  Η ανακάλυψη του φραπέ το 1957 στην ΔΕΘ.

Μιλάμε για το Ζεν του Ελληνικού πνεύματος…που οδήγησαν στην κατασκευή του σημερινού ανθρωποτυπου…που ζει το τώρα χωρίς να ενδιαφέρεται για το αύριο…που κατασπαταλά…τον κακομοίρη…τον κλαψιάρη κουτοπόνηρο…τον αριστερό απαιτητικό επαίτη!

 

takis2000

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube