REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 15 Ιουλίου 2020

Παράνομο το Τουρκολιβυκό μνημόνιο σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβυκού Κοινοβουλίου

Παράνομο το Τουρκολιβυκό μνημόνιο σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβυκού Κοινοβουλίου

Ο υπουργός Εξωτερικών της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης, Αμπντέλ-Χάντι Αλ Χουάι, απέστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προτρέποντάς τον να διορίσει νέο ειδικό απεσταλμένο στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο διορισμός νέου απεσταλμένου στη Λιβύη θα βοηθήσει στη διευκόλυνση του διαλόγου μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών, στην επανεκκίνηση των πολιτικών, της ασφάλειας και των οικονομικών διαδρομών, καθώς και στην επίτευξη βιώσιμης λύσης στην κρίση στη Λιβύη σύμφωνα με τις εθνικές αρχές.

Οι εθνικές αρχές περιλαμβάνουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την απέλαση μισθοφόρων και ξένων εξτρεμιστών από τη χώρα, τη διακοπή της ροής όπλων, τον τερματισμό των ξένων παρεμβάσεων και την εξεύρεση λύσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 12 Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε την Στέφανι Γουίλιαμς ως αναπληρωτή ειδική εκπρόσωπο και επικεφαλής της αποστολής υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL). 

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.libyanreview

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube