REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ 22 Ιουλίου 2020

ΟΥΚ με την US SOCOM: Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση

ΟΥΚ με την US SOCOM: Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση

Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση προσωπικού της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ [United States Special Operations Command (US SOCOM)] διεξήχθη στις περιοχές του βορείου και κεντρικού Αιγαίου, του Σαρωνικού Κόλπου, καθώς και στις εγκαταστάσεις της ΔΥΚ, από τη Δευτέρα 6 έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στην επιχειρησιακή εκπαίδευση συμμετείχαν σκάφη ανορθόδοξου πολέμου και ομάδες ειδικών επιχειρήσεων από τη ΔΥΚ, σκάφη CCM (Combat Craft Medium) και μία Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων Ναυτικού (Naval Special Warfare Unit) από τη SOCOM, καθώς και μία κανονιοφόρος από τη Διοίκηση Πλοίων Επιτηρήσεως. Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην εξάσκηση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες και αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας τους σε συμμαχικό πλαίσιο.

https://youtu.be/aBQ3dIQFWxI

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube