Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 18 Ιουλίου 2020

Οριστικό ΤΕΛΟΣ από το F-35 για τις τουρκικές εταιρίες… προς κυρώσεις CAATSA;

Οριστικό ΤΕΛΟΣ από το F-35 για τις τουρκικές εταιρίες… προς κυρώσεις CAATSA;

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με την αγορά από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος S-400, αλλά και με το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35, στο οποίο συμμετείχε η Τουρκία από την έναρξη του.

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Η συμμετοχή της στο πρόγραμμα αυτό τη βοήθησε να αναπτύξει μία καλή, θα έλεγα, πολεμική βιομηχανία, η οποία με τα έσοδα από την παραγωγή εξαρτημάτων των F-35 κατάφερε να φτάσει στο σημείο να κατασκευάζει οπλικά συστήματα, όπως τα drones, τα οποία θεωρούνται «πολύ προχωρημένα» για τις δυνατότητες της Τουρκίας.

Έγινε γνωστό χθες ότι η εταιρεία που κατασκευάζει τα μαχητικά F-35, αφαίρεσε την Τουρκία από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, καθώς το Πεντάγωνο φρόντισε υπογείως να επεκτείνει την τουρκική συνεργασία στο θέμα της παραγωγής μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2021. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube