REAL TIME |

Weather Icon
Τεχνολογία , Τουρκία 2 Ιουλίου 2020

Ο Ερντογάν «ανοίγει πόλεμο» με τα social media

Ο Ερντογάν «ανοίγει πόλεμο» με τα social media

Την οργή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσαν οι προσβολές που απευθύνονται στην κόρη και τον γαμπρό του μετά την ανακοίνωση της γέννησης του τέταρτου παιδιού τους μέσω Twitter.

Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο ο πρόεδρος της Τουρκίας δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα εναντίον πλατφορμών κοινωνικών μέσων μετά από το εν λόγω περιστατικό.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πρόκειται να κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση του αυστηρού ελέγχου αυτών των πλατφορμών, τόνισε ο ίδιος μιλώντας κατά τη συνεδρίαση των περιφερειακών αρχηγών του κόμματός του μέσω τηλεδιάσκεψης την 1η Ιουλίου.

«Αυτό το είδος μέσων δεν ταιριάζει σε αυτό το έθνος, σε αυτή τη χώρα και ελπίζω να αντιμετωπίσω αυτό το ζήτημα προτού λήξει η νομοθετική περίοδος», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θεσπίσει νομοθεσία που θα αναγκάσει τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να δημιουργήσουν νόμιμη παρουσία στην Τουρκία» σημειώνοντας ότι η απαίτηση θα σήμαινε ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν οικονομικά υπόλογες και έτσι να αναγκαστούν να ανταποκριθούν στις τουρκικές δικαστικές αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής επικοινωνιών Φαχρεττίν Άλτουν δήλωσε ότι ορισμένες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης ανοίγουν το δρόμο για αδικήματα, όπως η σεξουαλική παρενόχληση, τα τυχερά παιχνίδια, η απάτη και η τρομοκρατική προπαγάνδα.

«Οι συγκεκριμένες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δεν συμβάλλουν στην προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών μας, σε ζητήματα που οι νόμοι μας θεωρούν εγκλήματα αλλά θέτουν τα θεμέλια για τη διάπραξη αυτών των αδικημάτων, παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις μας» δήλωσε ο ίδιος σε γραπτή δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι το AKP εξετάζει εδώ και πολύ καιρό τροποποιήσεις που θα του επιτρέπουν να διατηρεί υπό έλεγχο τους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter, το Facebook και το YouTube, αναγκάζοντάς τους να αφαιρέσουν περιεχόμενο ή να «φλερτάρουν» έντονα με τον κίνδυνο να αντιμετωπίσουν βαριά πρόστιμα και περιορισμένη πρόσβαση στις πλατφόρμες τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από hurriyetdailynews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube